Verhalen workshop voor jong én oud

DSCF7801 1Sinds enige tijd kunt u bij het Centrum Beeldende Kunst Emmen op een zondagmiddag zo maar verrast worden door een mooi verhaal in de tentoonstellingsruimte. Wouter Kalkman, Chief Storyteller en Verhalenverteller, vertelt op zijn eigen wijze een boeiend, grappig, spannend of interessant verhaal voor wie het maar wil horen.

 

 

Lees meer: Verhalen workshop voor jong én oud

Film Rembrandt J'Accuse

rembrandts jaccuse 1 400Wat als Rembrandts Nachtwacht niet alleen een groepsportret van een schuttersgilde is, maar ook een gecodeerde boodschap van Rembrandt aan zijn publiek, waarin hij de geportretteerde compagnie beschuldigt van moord?

 

 

 

 

Lees meer: Film Rembrandt J'Accuse

Creatieve workshop met Linda Dijkstra

Grote Zaal Groene wand 1 600Flessen van wol, installaties van plastic voorwerpen, beeldend kunstenaars Jet van Oosten en Dineke Oosting maken kunst van ongebruikelijke materialen. Wij dagen u uit om, geïnspireerd door de kunstwerken in de tentoonstelling, onder de deskundige leiding van kunstenaar Linda Dijkstra zelf eens aan de slag te gaan met materialen als wol, lapjes, knopen en bandjes.

 

 

Lees meer: Creatieve workshop met Linda Dijkstra

Publiekswinnaar Fotomanifestatie

winnaar fotoclub publieksprijs 72 dpiMisschien heeft u tijdens uw bezoek aan de tentoonstelling van de Fotomanifestatie Drenthe Vechtdal gestemd op een van de foto's? Dan bent u vast ook benieuwd naar de winnaar van de Publieksprijs! De winnende foto is van de heer R. van Gelder van Fotoclub Hardenberg, hij kreeg 41 stemmen.

 

 

 

Lees meer: Publiekswinnaar Fotomanifestatie

Het verhaal van de koning die zo van raadsels hield

FullSizeRenderOp zondag 2 april komt onze vaste verhalenverteller Wouter Kalkman weer naar het CBK Emmen om bezoekers te verrassen met een mooi verhaal.

 

 

 

 

 

Lees meer: Het verhaal van de koning die zo van raadsels hield

Opening tentoonstelling Roelof de Roo

DSCF8673 2Het Centrum Beeldende Kunst Emmen nodigt u en uw vrienden uit voor de opening van de tentoonstelling Eerst kijken, dan zien – Roelof de Roo 35 jaar realist. Op zaterdag 11 maart 2017 om 15.30 uur opent Peter van Strien, galeriehouder te Nieuw Amsterdam de tentoonstelling.

 

 

 

 

Lees meer: Opening tentoonstelling Roelof de Roo

Verhalenverteller bij CBK Emmen

20160904 150319 600Zondag 5 maart is het weer zo ver! Kom luisteren naar een prachtig verhaal van onze verhalenverteller Wouter Kalkman. Tussen 14.00 - 16.00 uur vertelt hij op diverse momenten een mooi verhaal in de tentoonstellingsruimte. Pak een kruk, schuif aan en ga een kwartiertje genieten van een mooi verhaal.

 

 

Opening Insteken, omslaan, doorhalen

kaart 225 breedU bent van harte welkom bij de opening van de tentoonstelling Insteken, omslaan, doorhalen met werken van Jet van Oosten en Dineke Oosting. Op zaterdag 25 februari 2017 om 15.30 uur opent Han Steenbruggen, directeur-conservator van Museum Belvédère de tentoonstelling.

 

 

 

Lees meer: Opening Insteken, omslaan, doorhalen

Film bij het CBK Emmen!

Finding Vivian MaierIn samenwerking met het Mobiel Filmhuis Emmen kunt u vanaf donderdag 23 februari bij het CBK Emmen elke maand een film of documentaire zien die aansluit bij het tentoonstellingsprogramma. De films worden vertoond in ’t Lab bij het CBK Emmen, omdat de ruimte hier beperkt is moet u zich vooraf wel even aanmelden. De toegang bedraagt € 3,- inclusief koffie of thee. Hieronder ziet u het programma voor de komende maanden.

 

 

Lees meer: Film bij het CBK Emmen!

Fotoworkshop voor jong én oud op zo 26 februari

 DSCF5403 400 breedOp zondagmiddag 26 februari organiseert het CBK Emmen een leuke fotoworkshop voor volwassen en kinderen samen! Kom samen met kind of kleinkind (of je nichtje, buurjongen enz.) voor een inspirerende fotografiemiddag.

 

 

 

Lees meer: Fotoworkshop voor jong én oud op zo 26 februari

Aanmelden nieuwsbrief

 

CBK Emmen en Social Media

CBK Emmen is ook te volgen via Social Media.
Volg ons en blijf op de hoogte van recente ontwikkelingen. 

facebook twitter

 

 

Onderdeel van Gemeente Emmen

gemeente