't Lab

Wij zijn Wakker! Fotoserie door jongeren. Van 6 juli t/m 3 september 2017

't Lab
 

Wij zijn wakker! - fotoserie door jongeren

Theater Loods 13 uit Emmen heeft van 15 t/m 24 juni de voorstelling ‘Wij zijn wakker!’ gespeeld. De voorstelling was een eigenzinnige zoektocht van jongeren uit Zuidoost Drenthe naar echtheid, strijden voor dromen en hoe je je hoofd boven het maaiveld uit steekt. De locatie was een bijzondere: een afgelegen bedrijfspand van Garage Misker in Emmen.

Op de locatie van de voorstelling waren foto’s in het thema te zien, gemaakt door leerlingen van het Esdal College. De leerlingen kregen van kunstenaar Kitty Boon tips en trucs om elkaar en zichzelf op creatieve en kunstzinnige wijze te portretteren. Die foto’s, gedrukt op meshdoek, zijn in 't Lab tentoongesteld. Daarnaast zie je ook diverse attributen uit de voorstelling.

Theaterschool Loods13, onder leiding van Eva Wortmann en Iris Offringa, wil jongeren laten ervaren dat er meer is dan wat je in eerste instantie verwacht of kent. Zij doen dit uit de overtuiging dat theater spelen en maken voor het grootste deel bestaat uit nieuwsgierigheid, lef en energie, om het onbekende te verkennen. 

Wij zijn Wakker! 
6 juli t/m 3 september 2017