Bouw je eigen afvalbeest

Periode 02 juli 15:30 tot 16:45uur

Bouw je eigen afvalbeest

Op zondagmiddag 2 juli organiseert het Centrum Beeldende Kunst Emmen onder leiding van beeldend kunstenaar én Afvaljuf Carolien Adriaansche een leuke workshop voor volwassenen en kinderen samen! Kom samen met kind of kleinkind (of je nichtje, buurjongen enz.) voor een inspirerende middag in het Atelier van het CBK Emmen.

Heeft u het Biobased Pop-Up Museum al gezien? Dat staat nog t/m 2 juli bij het CBK Emmen. U kunt in het Pop-Up Museum onder andere ook het werk van Carolien Adriaansche bewonderen. Op zondagmiddag 2 juli heeft u de kans om onder haar deskundige leiding zelf zo’n prachtig afvalbeest te maken. Wij zorgen voor de materialen, maar het is wel fijn als u  zelf een grote lege plastic fles mee neemt. Uiteraard moet die dan wel goed schoon zijn en het is fijn als de etiketten er al af zijn. De workshop begint om 15.30 uur, als u op tijd bent kunt u eerst nog even de tentoonstelling bekijken. U komt dan van alles te weten over wat biobased betekent. Ook kunt u de duurzame ontwerpen van zowel studenten als kunstenaars bekijken.

Carolien Adriaansche heeft zich na haar opleiding aan de Rietveld Academie in Amsterdam vooral bezig gehouden met het ontwerpen van theaterdecors en het maken van objecten uit gevonden materialen. Dit resulteerde in een serie beesten waarbij bruikbaar afval het uitgangspunt was. Geïnspireerd door de bijzondere verzamelingen die zij in natuurmusea zag, zoals bijvoorbeeld de ladekasten vol met zorgvuldig opgeprikte vlinders, exposeert Carolien haar plastic beesten, maar ook de bijzondere beestjes gemaakt van oude gloeilampen, netjes geordend in kastjes. Ze is actief als de Afvaljuf, zo leert ze volwassenen én kinderen om van het afval dat we met z’n allen produceren iets moois te maken en het zo opnieuw te gebruiken.
 

 

Workshop Maak je eigen afvalbeest
Voor jong én oud

Datum              :zondag 2 juli 2017
Tijd                  :15.30 – 16.45uur
Plaats               :Atelier van het  CBK Emmen
Aanmelden       :cbk@emmen.nl of 0591 68 58 20

Kosten             :€ 10,- voor volwassenen, kinderen gratis
Per volwassene maximaal 2 kinderen