Busreis naar Anningahof en Museum Belvédère

De Fabriek

Periode 25 mei 09:00 tot 17:30uur

Busreis naar Anningahof en Museum Belvédère

Het Centrum Beeldende Kunst Emmen organiseert op zaterdag 25 mei een verzorgde busreis naar Beeldenpark Landgoed Anningahof bij Zwolle en Museum Belvédère in Landgoed Oranjewoud bij Heerenveen.  

Busreis Landgoed Anningahof en Museum Belvédère
Zaterdag 25 mei, 09.00 – 17.30 uur
€ 45,- per persoon
€ 35,- per persoon met een geldige Museumjaarkaart

Dit is inclusief busreis, entree tot Landgoed Anningahof met inleiding, entree Museum Belvédère en een kopje koffie of thee bij aankomst in Zwolle. De lunch of andere consumpties zijn niet inbegrepen.

Belangstelling?
U kunt zich aanmelden via onderstaande knop Inschrijven. U ontvangt na aanmelding een bevestiging met het uitgebreide programma.

 

Beeldenpark Landgoed Anningahof
De ochtend begint om 10.00 uur bij Landgoed Anningahof, aan de rand van Zwolle. Tijdens een kopje koffie of thee verzorgt de heer Anninga een toelichting over het beeldenpark en wat er te zien is. Daarna gaat u op eigen gelegenheid de beelden bekijken. De filosofie van het park is het tonen van de ontwikkeling van de Nederlandse hedendaagse beeldhouwkunst met werk van 1960 tot nu. Naast het werk buiten zijn er ook beelden in de binnenruimtes te bekijken.
Het park is een bijzondere plek voor eigentijdse beeldhouwkunst met wilde bloemen, vijvers, graslanden en bomen.

Museum Belvédère
In Museumpark Landgoed Oranjewoud ligt het bijzondere gebouw van Museum Belvédère waar je niet alleen van kunst kunt genieten, maar ook heerlijk kunt wandelen over het Landgoed. We bezoeken Museum Belvédère vanwege de tentoonstelling Making Nature van fotograaf en beeldend kunstenaar Ruud van Empel. Hij verwierf wereldfaam met zijn fictieve kinderportretten in paradijselijke omgevingen. In zijn recente natuurwerken is de enscenering nog uitbundiger geworden.
Het werk van Ruud van Empel bevindt zich in toonaangevende musea, in vele collecties en verzamelingen, waaronder die van Sir Elton John.