Documentaire Erwin Olaf, on beauty and fall

De Fabriek

Periode 28 februari 20:00 tot 21:15uur

Documentaire Erwin Olaf, on beauty and fall

Erwin Olaf, één van Nederlands beroemdste fotografen, wordt in 2019 zestig jaar. Aanleiding voor het Gemeentemuseum Den Haag om met een dubbeltentoonstelling een eerbetoon te wijden aan de fotograaf.

Bij het CBK Emmen is op donderdag 28 februari de documentaire  Erwin Olaf, on beauty and fall te zien. De Nederlandse cineast Michiel van Erp maakte deze film over het werk van fotograaf Erwin Olaf in 2009. Van Erp schetst een kwetsbaar portret van de fotograaf. Hij reisde mee naar belangrijke openingen en exposities en filmde de kunstenaar tijdens zijn enerverende fotosessies.

Film bij het CBK Emmen organiseren we elke laatste donderdag van de maand in samenwerking met LocaCinema, de mobiele versie van het Filmhuis Emmen.

In de jaren '80 debuteerde Erwin Olaf als fotograaf met zijn eigen humoristische en sensuele stijl. In zijn latere werk zoomt Olaf in op de kwetsbaarheid en de eenzaamheid van de mens, in zijn vroegere werk was hij vooral gedurfd en provocerend. Naast zijn eigen series heeft Erwin ook verschillende projecten gedaan voor grote merken zoals Louis Vuitton, Diesel, Heineken, Microsoft, Nokia en bladen zoals Vogue en New York Times. Het afgelopen jaar kreeg Erwin Olaf veel lof voor zijn portretten van Koningin Máxima en de prinsessen, ter gelegenheid van haar 40ste verjaardag. 

Erwin Olaf, on beauty and fall
Documentaire, 60 min.
Regisseur: Michiel van Erp

Donderdag 28 februari om 20.00 uur in 't Lab van het CBK Emmen
Toegang: 3,-, wel graag even aanmelden, dit kan via onderstaande knop
Inschrijven
Let op! op dit moment zijn er geen plaatsen meer beschikbaar, als u zich aanmeld komt u op de wachtlijst terecht. We nemen dan even contact met u op als er nog plaats vrij komt.