Christo: Walking on water

De Fabriek

Periode 26 september 20:00 tot 21:30uur

Christo: Walking on water

Christo: Walking on Water is een energieke en liefdevolle documentaire over de realisering van The Floating Piers, het gigantische kunstwerk van superster kunstenaar Christo waar hij en zijn inmiddels overleden vrouw en partner Jeanne-Claude jarenlang over hadden gedroomd.

Film bij het CBK Emmen organiseren we elke laatste donderdag van de maand in samenwerking met LocaCinema, de mobiele versie van het Filmhuis Emmen.

 

Tien jaar na het overlijden van zijn vrouw en partner Jeanne-Claude, besluit de internationaal gerenommeerde kunstenaar Christo het kunstwerk te realiseren dat zij samen jaren eerder al voor ogen hadden: The Floating Piers. Christo geeft de filmmakers volledige toegang tot het proces, van de opkomst tot de voltooiing van zijn meest recente grootschalige kunstinstallatie. In het proces om het gigantische meesterwerk tot stand te brengen worden Christo en zijn team flink op de proef gesteld: ze worden geconfronteerd met logistieke nachtmerries, complexe botsingen tussen kunst en politiek en de pure, onpartijdige kracht van de natuur – gefilmd met adembenemende opnames vanuit de lucht en fly-on-the-wall camera’s. Terwijl Christo’s prachtige droom zich over het water uitrolt, charmeert zijn uitgesproken en temperamentvolle persoonlijkheid. De energieke en liefdevolle documentaire Christo: Walking on Water is een onnavolgbare reis naar Christo’s wereld, soms op het randje van het absurde.

Christo: Walking on water
Documentaire : 105 minuten
Regie: Andrey Paounov
Toegang € 4,- (incl. koffie of thee), graag even aanmelden, dit kan via onderstaande knop
Inschrijven