Film: David Hockney

Periode 28 juni 20:00 tot 21:30uur

Film: David Hockney

The Royal Academy of Arts in Londen presenteerde de afgelopen jaren twee grote tentoonstellingen met werk van de Britse kunstenaar David Hockney. Op donderdag 28 juni kunt u bij het CBK Emmen genieten van een prachtige documentaire over de tachtigjarige David Hockney. Deze film draaide het afgelopen jaar in filmhuizen in Nederland onder de titel Exhibition on screen. Het CBK Emmen werkt voor Film bij het CBK Emmen samen met LocaCinema, de mobiele versie van het Filmhuis Emmen.
In de documentaire over David Hockney loopt u als het ware door twee tentoonstellingen in The Royal Academy of Arts en tussendoor een aantal persoonlijke interviews.
 

De expositie A Bigger Picture (2012) liet een overzicht zien van de manier waarop Hockney gedurende vijftig jaar landschappen schildert. Vooral  zijn levendige, kleurrijke en hele grote schilderijen van landschappen in East Yorkshire komen aan bod. Ook zijn Ipad-paintings en zijn toenmalige filmwerk van landschappen met achttien camera’s zijn onderwerp.

De expositie 82 Portraits and One Still Life (2016) toonde een project van twee jaar waarin David Hockney mensen uit zijn directe omgeving schilderde. Allemaal in dezelfde pose en steeds gedurende drie dagen.

Exhibition on Screen: David Hockney - Royal Academy of Arts
donderdag 28 juni m 20.00 uur in 't Lab van het CBK Emmen
toegang 3,- , wel graag even aanmelden, dit kan via onderstaande knop 'Inschrijven'