Escher: Het oneindige zoeken

Periode 29 november 20:00 tot 21:30uur

Escher: Het oneindige zoeken

LET OP! U kunt niet meer aanmelden voor deze film, de zaal is helemaal vol!

De documentaire Escher: Het oneindige zoeken vertelt het levensverhaal van de beroemde graficus Escher en zijn zoektocht om het oneindige te verbeelden.

In samenwerking met Locacinema, de mobiele versie van het Filmhuis Emmen, vertoont het CBK Emmen elke maand films en documentaires. Steeds een film met kunstzinnige verbeelding of onderwerpen die passen bij de tentoonstellingen.

Deze documentaire vertelt het verhaal van Maurits Cornelis Escher (1898-1972) in zijn eigen woorden, zoals hij die in brieven en dagboeken opschreef. Wie was deze man die gepassioneerd, geobsedeerd haast, de wereld verbaasde met zijn verbeelding, waarin onmogelijkheden mogelijk worden en waarin de oneindigheid binnen handbereik is en tegelijkertijd ongrijpbaar? Escher neemt ons mee op reis door zijn leven. Wij volgen hem, op zoek naar inspiratie, op zijn reizen door Italië, Zwitserland en Spanje en beleven mee hoe hij al puzzelend tot zijn grote werken kwam. Hij vertelt over zijn verwondering, zijn angsten, twijfels en successen, en geeft zijn visie op zijn eigen werk.

Escher: Het oneindige zoeken
Regie: Robin Lutz | 85 minuten | documentaire
Donderdag 29 november om 20.00 uur in 't Lab van het CBK Emmen
Toegang € 3,-
Aanmelden kan via onderstaande knop Inschrijven
LET OP!! U kunt niet meer aanmelden voor deze film, de zaal is vol!