Film: Final Portrait

Periode 25 oktober 20:00 tot 21:30uur

Film: Final Portrait

In de film Final Portrait schildert de Zwiterse kunstenaar Alberto Giacometti zijn laatste portret, en wel van zijn Amerikaanse vriend, de schrijver James Lord. Het is 1964 en wat aanvankelijk wordt gestart als het 'korte schetsje tussendoor' werd dagenlang stilzitten voor James Lord. Hij schreef er een prachtig boekje over: A Giacometti portrait. De film is een bewerking van dat boekje.

In Museum de Fundatie is momenteel de tentoonstelling Giacometti-Chadwick, Facing Fear  te zien met  beelden van Alberto Giacometti en Lynn Chadwick. Voor het CBK Emmen aanleiding om te kiezen voor dit bijzondere portret over Alberto Giacometti.

De film speelt zich vooral af in het minutieus gereconstrueerde atelier. Stap in de wereld van Alberto Giacometti en maak kennis met zijn uitgesproken persoonlijkheid, werkwijze, favoriete tijdverdrijf en spitsvondige manier van communiceren.  De twee hoofdrolspelers, Hammer en Rush, zijn een geweldig duo. Hammer (James Lord), een beetje kleurloos en meegaand, is het ideale publiek voor de theatrale, soms gekwelde Rush (Giacometti). Lord krijgt inzicht in de werkwijze van de kunstenaar en we zien de strubbelingen in het proces en de uiteindelijk totstandkoming van Giacometti’s laatste meesterwerk.

Final Portrait - film over kunstenaar Giacometti
Regie: Stanley Tucci      
Engeland, VS, 2017, 90 min.
Met: Armie Hammer, Geoffrey Rush, Sylvie Testud e.a.

donderdag 25 oktober om 20.00 uur in 't Lab van het CBK Emmen
Toegang: 3,-, wel graag even aanmelden, dit kan via onderstaande knop Inschrijven

In samenwerking met Locacinema, de mobiele versie van het Filmhuis Emmen, vertoont het CBK Emmen elke maand films en documentaires. Steeds een film met kunstzinnige verbeelding of onderwerpen die passen bij de tentoonstellingen.