Film: Homo Sapiens

De Fabriek

Periode 28 november 20:00 tot 21:30uur

Film: Homo Sapiens

Minimalistische film van de Oostenrijker Geyrhalter, waarin hij de kijker trakteert op eindeloze beelden van ooit door mensenhand gemaakte maar inmiddels verlaten en overwoekerde plekken. Zonder muziek, zonder commentaar en vooral zonder mensen. 

Film bij het CBK Emmen organiseren we elke laatste donderdag van de maand in samenwerking met LocaCinema, de mobiele versie van het Filmhuis Emmen.

 

Film: Homo Sapiens
Donderdag 28 november om 20.00 uur in ’t Lab van het CBK Emmen in De Fabriek
Documentaire: 94 minuten
Regie: Nikolaus Geyrhalter

Toegang 4,- (incl. koffie of thee), graag aanmelden via onderstaande knop Inschrijven
 

 

 

Documentairemaker Nikolaus Geyrhalter trok naar plekken waar geen mens meer te zien of te horen is en filmde de terugkeer van de woeste aarde; aan het einde van het industriële tijdperk blijkt de natuur de sporen van menselijke aanwezigheid geruisloos te overwoekeren. Hoe ziet de aarde eruit als je resten van menselijke beschaving filmt? Geyrhalter reisde de wereld over en richtte zijn camera op verlaten treinstations, industrieterreinen of een voormalig tropisch zwemparadijs. De natuur heeft er vrij spel; wat ooit een shopping mall of dataopslagcentrum was raakt overwoekerd door planten, struiken en bomen – alles wat de mens heeft gebouwd blijkt in korte tijd te kunnen verdwijnen.