Film: Loving Vincent

De Fabriek

Periode 31 januari 20:00 tot 21:30uur

Film: Loving Vincent

Loving Vincent is een uniek project over het leven en de mysterieuze dood van Vincent van Gogh: de eerste compleet geschilderde speelfilm ter wereld.

In 65.000 frames, met de hand geschilderd door meer dan 125 kunstenaars die dezelfde techniek als Van Gogh hanteerden, brengt de film Van Goghs meest inspirerende schilderijen tot leven. Loving Vincent won al meerdere internationale prijzen waaronder de publieksprijs op het Annecy Internationaal Animatie Filmfestival. Met Helen McCrory (The Queen) en Saoirse Ronan (Brooklyn).

Film bij het CBK Emmen is altijd in samenwerking met Locacinema, de mobiele versie van het Filmhuis Emmen.

Net wanneer Vincent succesvol begint te worden, pleegt hij zelfmoord. Was het vanwege zijn geestelijke gezondheid of problemen met zijn broer? Was het een wanhoopsdaad om meer erkenning te krijgen voor zijn werk? Of was het helemaal geen zelfmoord? Armand Roulin, de zoon van Van Goghs postbode, gaat naar Auvers om daar het mysterie rond Vincents dood te ontrafelen. De verschillende mensen (allemaal geschilderd door Van Gogh) die hij tijdens zijn reis ontmoet, hebben elk hun eigen verhaal. Het blijkt moeilijk de waarheid over de getroebleerde Vincent te achterhalen.
Gaandeweg schildert de film een fascinerend portret van Van Gogh die tijdens zijn leven amper erkenning vond.

Film Loving Vincent, 2017
Cast: Stemmen van Saoirse Ronan, Helen McCrory, Aidan Turner
Regisseur: Dorota Kobiela, Hugh Welchman
Donderdag 31 januari  om 20.00 uur in 't Lab van het CBK Emmen
Toegang: 3,-, wel graag even aanmelden, dit kan via onderstaande knop Inschrijven