Film: Sol LeWitt

De Fabriek

Periode 27 juni 20:00 tot 21:30uur

Film: Sol LeWitt

Sol LeWitt (1928-2007) was een van de voornaamste naoorlogse, Amerikaanse kunstenaars en wordt beschouwd als belangrijke grondlegger van de conceptuele kunst. Hij was cameraschuw, weigerde prijzen, praatte niet graag over zijn werk en gaf zelden interviews. Het werk, daar draaide het om, niet om zijn persoonlijkheid.

Film bij het CBK Emmen organiseren we elke laatste donderdag van de maand in samenwerking met LocaCinema, de mobiele versie van het Filmhuis Emmen.

 

Sol LeWitt geloofde dat het idee voor een kunstwerk belangrijker was dan de uitvoering ervan. Hij besloot zijn kunst tot het absolute minimum te beperken. Om vooruit te komen moet je teruggaan tot de essentie, zo meende hij.
Filmmaker Chris Teerink gaat op zoek naar de kracht van LeWitts conceptuele denken, dat in Nederland vanaf het vroege begin werd erkend. Mensen die de kunstenaar hebben gekend of met hem gewerkt hebben, onder meer in Nederland, Amerika en Italië, vormen in deze film de spiegel waarin Sol opnieuw tot leven komt.
De documentaire Sol LeWitt was te zien bij het Nederlands Film Festival in 2012. De  film won de hoofdprijs voor beste kunst documentaire bij FILAF d'Or (2013)

Sol LeWitt
Documentaire : 87 minuten
Regie: Chris Teerink