Lezing De huid van het kunstwerk

Periode 05 november 19:30

Lezing De huid van het kunstwerk

LET OP! Helaas hebben we zojuist moeten besluiten om de lezing niet door te laten gaan vanwege te weinig aanmeldingen.

Het materiaal waarmee een kunstenaar werkt is bepalend voor hoe het kunstwerk er uit komt te zien. Dit materiaal, het oppervlak, ook wel de huid genoemd, vertelt veel over het werk maar kan ook vragen oproepen. Hoe heeft de kunstenaar het werk gemaakt en waarom op deze wijze? Op maandag 5 november organiseert het CBK Emmen een lezing waarbij de huid van het kunstwerk centraal staat. Een mooie kans om meer te weten te komen over de kunstwerken en de werkwijze van de kunstenaars in de tentoonstelling Aan het oppervlak.

 

Wat de kunstenaars van de tentoonstelling Aan het oppervlak bindt, is dat zij zich door hun materiaalkeuze laten leiden. Tijdens de lezing ‘De huid van het kunstwerk’ gaat tentoonstellingsmaker Joost Slijpen in op de verschillende benaderingen van materiaalgebruik in de beeldende kunst. Daarbij maakt hij gebruik van voorbeelden uit de kunstgeschiedenis en probeert hij om de verschillende stijlen en methodes te duiden naar aanleiding van de huid of het oppervlak van het kunstwerk.

Tijdens de lezing zijn drie van de deelnemende kunstenaars van de tentoonstelling Aan het oppervlak aanwezig. Na de lezing gaat Joost Slijpen met Anne-Wil Lufting, Linaaa en Janny Smit in gesprek over hun werkwijze en materiaalgebruik. Uiteraard is er ook gelegenheid om ook zelf uw vragen aan de kunstenaars te stellen.

De toegang is gratis, wel vinden we het fijn als u zich van te voren even aanmeldt zodat we weten op hoeveel mensen we ongeveer kunnen rekenen. U kunt hiervoor even een mail sturen naar cbk@emmen.nl.
LET OP! Helaas hebben we zojuist moeten besluiten om de lezing niet door te laten gaan vanwege te weinig aanmeldingen