Lezing: Een kijk op kunst

Periode 08 januari 19:30

Lezing: Een kijk op kunst

Op maandag 8 januari vertelt tentoonstellingsmaker Joost Slijpen over kijken naar kunst. Slijpen volgde de kunstvakopleiding in Rotterdam, werkte als workshopdocent en in de galeriewereld voordat hij in september bij het CBK kwam als de nieuwe tentoonstellingsmaker. Kortom, zijn hele leven staat in het teken van het kijken naar en het beleven van kunst. Graag wil hij u laten zien hoe we volgens een kunstbeschouwelijke manier naar kunst kunnen kijken.

Kijken, we doen het de hele dag. Soms bewust, meestal niet. Bewust kijken vraagt eigenlijk vaak een rem op onze snelheid van waarnemen. Dat betekent dat we een conclusie gaan trekken uit dat wat we zien. Kunstbeschouwing leert ons een manier van kijken die ons in staat stelt kunstwerken te benaderen vanuit een objectiever standpunt. Door te analyseren, benoemen en vooral onderling te vergelijken kunnen we een kunstwerk en/of de kunstenaar beter begrijpen. Moeten we een kunstwerk dan ook mooier gaan vinden?

Slijpen zal een introductie geven van de geschiedenis van kunstbeschouwing en enkele hedendaagse werken uit de kunstgeschiedenis behandelen volgens een kunstbeschouwelijke methode. Er is natuurlijk gelegenheid in gesprek te gaan, waarbij u uw eigen mening vormt en wellicht wil delen over de werken die er nu in het CBK te zien zijn.

Lezing Een kijk op kunst
De Verdieping - CBK Emmen
maandag 8 januari 2018
19.30 uur - entree is gratis