Film: Marina Abramovic - The Artist Is Present

Periode 29 maart 20:00 tot 22:00uur

Film: Marina Abramovic - The Artist Is Present

Op donderdag 29 maart ziet u bij het CBK Emmen de bijzondere documentaire The artist is present van Marina Abramovic uit 2012. Sinds Marina Abramović in 2010 haar retrospectief The Artist is Present had in het Museum of Modern Art (MoMA) in New York, is ze een wereldster.

Ruim 800.000 bezoekers zagen destijds hoe de kunstenaar drie maanden lang roerloos op een stoel in het museum zat, iedere dag acht uur, zonder eten of drinken, zonder sanitaire stops. Bezoekers werden uitgenodigd om tegenover haar te zitten, zo kort of lang als ze wilden. Beroemdheden als Lou Reed, Björk, Sharon Stone en Isabella Rossellini trotseerden de lange rijen om haar in de ogen te kijken. Ook Abramović’ ex-geliefde Ulay, de Duitse kunstenaar met wie ze twaalf jaar lang een duo vormde, kwam langs. Het filmpje van die ontroerende hereniging is op YouTube intussen meer dan veertien miljoen keer bekeken.


Marina Abramović: The artist is present
Donderdag 29 maart om 20.00 uur in 't Lab van het CBK Emmen
Duur:  106 minuten
Regie: Matthew Akers en Jeff Dupre 
Toegang: 3,-
Graag even aanmelden via cbk@emmen.nl of 0591 68 58 20

In samenwerking met Locacinema, de mobiele versie van het Filmhuis Emmen vertoont het CBK Emmen elke maand films en documentaires. Steeds een film met kunstzinnige verbeelding of onderwerpen die passen bij de tentoonstellingen.