Opening expositie Buitenmodel

Rensenpark

Periode 31 augustus 14:00 tot 17:00uur

Opening expositie Buitenmodel

Het Centrum Beeldende Kunst Emmen nodigt u van harte uit voor de opening van de tentoonstelling Buitenmodel met voorstellen voor landschap door kunstenaarscollectief 6kmperuur10mdiep. Anne Wolff, docent landschapsgeschiedenis en projectleider Kenniscentrum Landschap aan de RUG, opent de expositie op zaterdag 31 augustus om 14.00 uur in CBK Rensenpark.

Deze expositie is het eindresultaat van het project ‘Buitenmodel – voorstellen voor landschap’. De deelnemende kunstenaars onderzochten wat landschap is, wat het kan zijn en hoe we ons ertoe verhouden. Het thema is op uiteenlopende wijze benaderd, sommige deelnemers vonden inspiratie in de vergankelijkheid van het landschap, de leegte en verlatenheid. Anderen namen de interactie met het landschap als uitgangspunt.

Kunstenaars
Josefien Alkema, Marjo van den Bekerom, Lia Brouwer, Ineke van Dongen, Wilma Drooger, Ingeborg Entrop, Harma Heun, Esther IJssels, Pauline Kick, Marike van Ringen, Tobi van Ringen, Kea Schipper, Els Schuch, Mare Sliedrecht, Frea Snijders, Maya Vermeulen