Opening Kosmotroniks

Periode 15 juli 15:30

Opening Kosmotroniks

Het Centrum Beeldende Kunst Emmen nodigt u en uw vrienden uit voor de opening van de tentoonstelling Kosmotroniks met werken van Harry Arling op zaterdag 15 juli om 15.30 uur. Tijdens de opening geeft Harry Arling een korte toelichting op zijn tentoonstelling. U kunt genieten van een muzikaal intermezzo door Hans Sulmann – saxofoon, Remko Wind – keyboard en Harry Arling – drums.

 

 

Dit jaar is een jubileumjaar voor Harry Arling, hij is 25 jaar kunstenaar. Harry Arling was van jongs af aan al een enthousiaste modelbouwer. Vanuit deze voorliefde zijn eind jaren tachtig de Kosmotroniks ontstaan. Dat zijn ruimtelijke objecten, soms voertuigen, soms dieren, soms gewoon objecten, die bestaan uit modelbouw onderdelen en afvalmateriaal, zoals oude wekkers, doppen, flessen, etc.

Als hij begint met het bouwen van een nieuwe Kosmotronik, weet hij nog niet wat hij gaat maken. De beschikbare materialen bepalen gaandeweg het ontstaansproces. Zo wordt elke Kosmotronik een uniek object, ontstaan vanuit Harry’s fantasie.

De tentoonstelling omvat nieuw werk en een aantal bruiklenen, zodat er een overzicht te zien is van 25 jaar kunstenaarschap.