Opening Identitijd

Periode 17 februari 15:30

Opening Identitijd

Het Centrum Beeldende Kunst Emmen, Stichting Beeldruimte uit Overijssel en K&C, expertisecentrum en projectorganisatie uit Drenthe nodigen u en uw vrienden van harte uit voor de opening van de tentoonstelling Identitijd op zaterdag 17 februari 2018. Peter Veen en Tjibbe Hooghiemstra, beeldend kunstenaars en twee van de ‘boegbeelden’ van het project openen de tentoonstelling om 15.30 uur.

Identitijd is een grensoverschrijdend beeldend kunstproject dat tegelijkertijd in Drenthe en Overijssel plaats vindt. Bij het CBK Emmen tonen circa honderd beeldend kunstenaars uit Drenthe hun werk rond de kunstwerken van vijf gerenommeerde kunstenaars. Deze Drentse boegbeelden zijn Wia van Dijk, Nirdosh Petra van Heesbeen, Tjibbe Hooghiemstra, Gabrielle Kroese en Peter Veen. De tentoonstelling is samengesteld door middel van open inschrijving. De deelnemers zijn zowel professionele kunstenaars, liefhebbers als studenten.

De tentoonstelling Identitijd geeft een mooi beeld van de hedendaagse beeldende kunst in Drenthe. Een jury kiest uit de tentoonstelling negen bijzondere of opvallende werken. De kunstenaars van deze werken worden uitgenodigd voor een masterclass-traject. Ook het publiek kan een favoriet kunstwerk kiezen. De publieksfavoriet ontvangt het tiende ticket voor het masterclass-traject. Op zondag 8 april worden om 15.30 uur de winnaars bekendgemaakt bij het CBK Emmen, u bent hierbij van harte welkom.

In Zaal Zuid Kunstpodium Hengelo vindt tegelijkertijd een soortgelijk traject met tentoonstelling plaats voor de Overijsselse deelnemers aan Identitijd. Deze tentoonstelling is van 2 februari tot 10 maart te zien.