Opening Dieren en dingen

Periode 27 januari 16:00 tot 17:00uur

Opening Dieren en dingen

Op 27 januari wordt de tentoonstelling Dieren en dingen geopend. Dat wordt vooral voor de kleinste bezoekers een spannend avontuur! Marieke Meijerink, coördinator jeugd en jongeren CBK en samensteller van deze tentoonstelling, opent samen met een dier uit de voorstelling ‘Ssst! De tijger slaapt’ de tentoonstelling om 16.00 uur.

Samen met de kinderen tellen we af tot het grote openingsmoment en aansluitend kunnen de kinderen genieten van de voorstelling ‘Ssst! De tijger slaapt’ van theatergroep De toren van geluid. In deze sfeervolle voorstelling vol liedjes zien we een groepje kleine dierenvrienden, die het opneemt tegen een grote woeste tijger. Hoewel… woest? Een grappig en interactief muziekavontuur voor kinderen vanaf 2 jaar. De toegang is gratis. Bij grote belangstelling mag er maximaal één begeleider per kind bij de voorstelling.

De tentoonstelling is speciaal voor jong en oud, met herkenbare onderwerpen voor kinderen. We hebben dierenportretten en kunstwerken met alledaagse voorwerpen verzameld. Daartussen staan spannende kruisingen: dingen in de vorm van dieren en dieren vermomd als ding. Er is naast kunst kijken ook veel te ontdekken en zelf te doen!

Dieren en dingen is een tentoonstelling met werk van vier verschillende kunstenaars. De deelnemende kunstenaars zijn Carolien Adriaansche, Myrte van Dijk, Jennifer Koning en Erica Scheper