Terug naar overzicht

Lost in Wonder

Marée Blok

Jaar
1999
Materiaal
graniet
Type
Beelden buiten

Het beeld 'Lost in Wonder' is ontworpen voor het wooncomplex Oostermarke in Emmen. De architectuur van dit gebouw is strak en zakelijk met een eigentijdse uitstraling en wordt omgeven door een geometrisch aangelegde tuin.

De kunstenaars Marée Blok en Bas Lugthart hebben een ovaalvormig plein (13 x 8 meter) van gele klinkers bedacht met halfronde buxushagen. De vloeiende lijnen van de buxushagen verspreiden zich als rimpels op een wateroppervlak vanuit het centrum van de ovaal. In het midden van het plein staat een sculptuur van een hondje, gebeeldhouwd uit één blok graniet. Dit beeld lijkt op een uitvergrote versie van de kleine porseleinen beeldjes die bij veel van de bewoners in de vensterbank staan. Verwonderd en nieuwsgierig bekijkt het hondje zijn situatie in het midden van een 'doolhof' van cirkelende lijnen. Aan één zijkant van het plein staan drie banken.

De gebogen lijnen van het plein en de buxushagen contrasteren met de geometrie van de architectuur en de omgeving en verlenen deze plek zo een wat vriendelijker en intiemer karakter. De kunstenaars wilden een sociale ruimte maken, een plek waar men elkaar kan ontmoeten, wandelen of zomaar in de zon kan zitten.

Delen