Basisonderwijs

Kunst kijken en kunst doen!

Neem uw leerlingen mee naar een tentoonstelling met bijzondere, hedendaagse beeldende kunst. Daarna gaan jullie zelf aan de slag in de stijl van de kunstenaar of in een workshop naar uw smaak. Ook alleen een rondleiding is mogelijk.

  • Professionele kunstdocenten
  • Inspirerende tentoonstellingen
  • Leerdoelen volgens het SLO
Basisonderwijs

Receptieve kunsteducatie

Voor het eerst in een expositie rondkijken is een hele belevenis. Wat mag je hier allemaal? Hoe moet dat, kijken naar kunst? Kunstenaars kijken op een hele originele manier naar de wereld en vangen dat in een kunstwerk. Door kunst te bekijken en te leren begrijpen, worden je hersenen heel prettig geprikkeld. Wij nemen je mee in de wereld van beeldende kunst, waar alles kan en niets moet. Kom een kijkje nemen in onze tentoonstellingen en combineer het eventueel met een passende workshop!

Dreamteam van kunstenaars

Bij het Centrum Beeldende Kunst Emmen hebben we deskundigheid over alle beeldende technieken in huis. In de TULE-doelen van het SLO zijn acht technieken geformuleerd: tekenen, schilderen, drukken, collages, textiel, ruimtelijk construeren, plastisch materiaal en (digitale) media. Wij hebben bij elk van deze technieken een expert gezocht. Willen jullie aan de slag met een techniek, bij onze tentoonstelling of op school? Met de klas of met het docententeam? Wij leggen het voor aan ons dreamteam!

Workshops

Meer weten?

Vraag het

Marieke Meijerink

0591-689591
Meer informatie?