Collage

Aan de slag met collagetechnieken

Prijs in overleg

Duur in overleg

Aantal leerlingen in overleg

Collage

Bij het Centrum Beeldende Kunst Emmen hebben we deskundigheid over alle beeldende technieken in huis. In de TULE-doelen van het SLO zijn acht technieken geformuleerd. Wij hebben bij elk van deze technieken een kunstenaar gezocht die expert is in de techniek en in kunsteducatie. Heeft u een vraag of wilt u een workshop met collagetechnieken? Wij leggen het voor aan kunstenaar Gejan Stol!

De mogelijkheden:

  • een workshop bij onze tentoonstelling
  • een workshop bij jullie op school
  • advies bij eigen lessen of doorlopende leerlijn
  • ideeën voor creatieve middagen op school
  • teamtrainingen voor docenten
  • een andere wens

"Collage is een ontspannen manier van beeldend werken met vele mogelijkheden."

Voorbeelden van workshops

Groep 1 t/m 3
De Trein

Puuh puuh..! Een treintje ging uit rijden over alle rails die de kinderen van de groep hebben gemaakt. Met wissels, stootblokken en een station. Waar komt de trein langs? Bloemen, bomen, misschien wel een dierentuin? Aan het eind bevestigen we alle onderdelen aan elkaar voor een complete spoorbaan.

Groep 1 t/m 8
Mozaïek

De eeuwenoude kunst van het mozaïeken  komt in deze workshop aan bod. De Romeinen maakten al vloeren van mozaïek met kiezelstenen en patronen. Het ordenen van kleine stukjes materiaal op een tegel en het kiezen van kleuren, vormen en structuren is heerlijk om te doen en het resultaat is prachtig!

Groep 4 t/m 6
Pixel je plaatje

Een pixel is een enkele gekleurde punt op een digitaal beeldscherm. Veel pixels bij elkaar vormen samen een beeld. Veel kunstenaars ‘pixelen’ plaatjes, door kleine vlakjes te gebruiken die van een afstand één geheel vormen. Werking van licht en donker en het mengen van kleuren kan eenvoudig worden toegepast met de pixeltechniek in collagevorm. Met alle pixels samen bouw je een kunstwerk op papier.

Groep 7 en 8
Ontwerp je eigen emoji

Ontwerp je eigen emoji en gebruik de taal van de symbolen! Kunstenaars van vroeger en nu gebruiken symbolen om hun verhaal te vertellen. We bekijken eerst samen voorbeelden van kunstwerken waarin dat gebeurt. Daarna maak je je eigen emoji over het verleden, het heden, de toekomst. Bedenk hoe je verschillende emoties in beeld zou kunnen brengen. Verschillende knip- en plaktechnieken, ontwerpen en vertellen komen aan bod.