Schilderen

Aan de slag met schilderen.

Prijs in overleg

Duur in overleg

Aantal leerlingen in overleg

Schilderen

Bij het Centrum Beeldende Kunst Emmen hebben we deskundigheid over alle beeldende technieken in huis. In de TULE-doelen van het SLO zijn acht technieken geformuleerd. Wij hebben bij elk van deze technieken een kunstenaar gezocht die expert is in de techniek en in kunsteducatie. Heeft u een vraag of wilt u een workshop met schilderen? Wij leggen het voor aan kunstenaar Melanie Banis!

De mogelijkheden:

  • een workshop bij onze tentoonstelling
  • een workshop bij jullie op school
  • advies bij eigen lessen of doorlopende leerlijn
  • ideeën voor creatieve middagen op school
  • teamtrainingen voor docenten
  • een andere wens

"Een wit blaadje dat ineens iets anders wordt als je gaat schilderen, dat is toch magisch?"

Voorbeelden van workshops

Groep 1 t/m 4
De Pollepelezel

Bekijk de tekenfilm over Ezel en je zult begrijpen waarom de pollepels de ezel gelukkig maken. Je krijgt een unieke gestempelde ezel. Daarna mag je kiezen of je begint met verf of met potlood. Je kunt het combineren of één van beide doen.

Groep 1 t/m 8
Zelfportret

Hoe zie ik eruit? Welke kleur heb ik? Welke vorm heb ik? Bij een zelfportret kijk je extra goed naar jezelf in de spiegel. Daarnaast kijken we naar zelfportretten uit de kunstgeschiedenis. Heb je al eens een zelfportret gemaakt, dan gaan we dat nu op een andere manier proberen.

Groep 5 t/m 8
Het gladde ei

Schilder een superglad ei en maak de omgeving ruw en ruig. Het contrast van deze schildertechnieken versterkt elkaar. We schilderen met een penseel en een paletmes op een paneeltje. Natuurlijk moet je bij deze opdracht zelf je kleuren kiezen en mengen en hebben we een truc om je ei heel te houden.

Groep 5 t/m 8
Maak het groot!

Kies een paar voorwerpen uit de voorraad, zet ze bij elkaar en ga goed kijken. Wat is een leuk stukje om uit te vergroten? Zo groot uit te vergroten dat het eigenlijk niet past en je de dingen niet meer echt herkent. Je leert begrippen zoals afsnijding, overlapping, focus en compositie. Ook is het een uitdaging precies de goede kleuren te mengen.