Terug naar overzicht

Bloemsierkunst in 't Lab

07 augustus 2018

In 't Lab van het CBK Emmen ziet u vanaf vandaag het werk van Petra Zwart-Pijfers. Petra is in 2018 afgestudeerd aan de opleiding Bachelor Educatie & Kennismanagement Groene Sector richting Bloemsierkunst aan de Aeres Hogeschool te Wageningen. Als opdracht voor de beroepssituatie ‘Ontwerp- en vormgevingsprincipes’ koos zij het CBK Emmen als casus. De tentoonstelling is te zien t/m 16 september.

In deze opdracht staat het creatief vormgeven van objecten of versieringen centraal. De uitvoeringsvorm richt zich op het esthetisch ontwerpen van grote versieringen of objecten en de aankleding van gebouwen. Het resultaat van de ontwerpopdracht is een maquette van het CBK Emmen met de ontworpen objecten in de ruimte.

Daarnaast heeft Petra een prototype gemaakt van circa twee meter hoog. Ten tijde van haar onderzoek was in het CBK werk te zien van kunstenaar Couzijn van Leeuwen – het kartonnen uiterlijk van de kubus is daarop geïnspireerd. Laat u meevoeren in het proces aan de hand van vele schetsen en verslagen.

Bloemsierkunst in 't Lab