Terug naar overzicht

CBK Rensenpark

07 december 2018

Het CBK Emmen gaat ook naar het Rensenpark! Vanaf half januari gaan we daar spannende activiteiten en exposities organiseren.
Cultuurwethouder Robert Kleine opent onze dependance op feestelijke wijze op zaterdag 12 januari om 13.30 uur.

 

Expositie State of play
Van 12 t/m 20 januari is in het CBK Rensenpark de tentoonstelling State of play 2 te zien met werk van vier kunstenaars die met elektronische installaties, robotica, maar ook met meer traditionele technieken het onderzoek verbeelden naar hoe de dingen om ons heen eigenlijk bewegen.
U ziet werk van Rob Bouwman, Jochem van Grieken en Corine Zomer. Meer werk van deze kunstenaars ziet u in de expositie State of play bij het CBK Emmen in De Fabriek van 15 december t/m 17 maart 2019.

Meedoen!
U kunt tijdens de weekeinden niet alleen kijken, maar ook zelf aan de slag. Onder leiding van science artist Leen van Wijngaarden van De Maakschappij organiseren we in het CBK Rensenpark een Maakschappij Carrousel met allerlei leuke activiteiten voor jong en oud. Denk bijvoorbeeld aan bibberbeestjes maken, met een lasersnijder fantasiedieren maken die op een grote plattegrond van het Rensenpark worden gezet, of poseren voor een silhouetportret dat misschien wel een vaste plek krijgt in de ruimte. Vanaf begin januari vindt u hierover uitgebreide informatie op onze website en facebookpagina.

Openingstijden
CBK Rensenpark is van 12 t/m 20 januari  geopend van woensdag t/m zondag tussen 13.00 en 17.00 uur. Onze nieuwe ruimte bevindt zich vlak na de ingang van het park aan de rechterkant in het voormalige Afrikahuis.

CBK Emmen - De Fabriek
Het CBK Emmen blijft ook gewoon in De Fabriek in Noordbarge tentoonstellingen en activiteiten organiseren. Het CBK Rensenpark wordt een extra locatie voor bijzondere activiteiten, tentoonstellingen en evenementen.