Terug naar overzicht

Kunsteducatie op locatie in Nieuw-Weerdinge

10 mei 2019

Kunsteducatie op locatie! De leerlingen van OBS 't Koppel Nieuw Weerdinge bezoeken deze week buitenkunst in hun eigen regio. Terug in de klas gaan ze zelf creatief aan de slag met de opgedane inspiratie! Dit alles onder leiding van drie kunstenaars.

Kunstenaars Jos Boerjan, Els Brouwer en Martin Borchert (zintuiglijkleren.nl) vertellen op locatie over de kunstwerken, die op loop- of fietsafstand van de school liggen. De leerlingen bezoeken onder andere het standbeeld De Veenarbeider en land art kunstwerk Field Free Space. Alle groepen doen mee. Terug in de klas wordt er over het bekeken kunstwerk gesproken en krijgen de leerlingen zelf een creatieve opdracht. Op 4 juni worden de resultaten in de school gepresenteerd. De kunstenaars hebben kijkwijzers en lesbrieven gemaakt, zodat de school in de toekomst zelfstandig deze kunstontmoetingen kan voortzetten.

Het op maat gemaakte project 'Beelden in het land' is ontstaan met ondersteuning van de ICC'ers van OBS 't Koppel, De KunstbewegingCompenta en CBK Emmen. Compenta is een provinciale organisatie waar scholen subsidie kunnen aanvragen voor cultuureducatieprojecten en -producten.  

Op de foto: Fort voor het water van Jeroen van Westen.

Kunsteducatie op locatie in Nieuw-Weerdinge