Terug naar overzicht

Panorama Carmel in 't Lab

02 juli 2018

In het kader van de Kunstweek Carmelcollege werken zo’n 160 leerlingen van 2 t/m 5 juli 2018 aan een groot panoramaschilderij in het Lab van het CBK Emmen. De leerlingen werken rechtstreeks op de muur en de resultaten zijn gedurende de hele maand juli te zien!

De leerlingen van het VMBO volgen van 2 t/m 5 juli een speciale kunstweek die  in samenwerking met De Kunstbeweging wordt georganiseerd. De jongeren doen verschillende workshops op het gebied van muziek, dans en beeldende kunst.

In het CBK Emmen worden de leerlingen begeleid door kunstenaar Jeroen van Doornik. Van Doornik is een beeldend kunstenaar en vormgever uit Zwolle, die in zijn eigen werk gebruik maakt van Street art en cartoonstijl. Het uitgangspunt voor het panorama is een fantasielandschap. Leerlingen worden aangemoedigd om hun fantasie de vrije loop te laten, zo ontstaan er wonderlijke voorstellingen. Aan het eind van de week zijn alle wanden van het Lab beschilderd. Het ‘Panorama Carmel’ is nog te zien tot en met 29 juli 2018 tijdens de reguliere openingsuren van het CBK Emmen.

RTV Drenthe maakte een leuke sfeerreportage.

Panorama Carmel in 't Lab