Terug naar overzicht

Winnaars Kunstcongres Noord bij CBK Emmen

14 februari 2019

Winnaars Kunstcongres Noord bij CBK Emmen
Van 2 t/m 24 maart 2019 zijn in het Lab van het Centrum Beeldende Kunst Emmen de kunstwerken te zien van de winnaars van het Kunstcongres Noord 2019.

Op 18 januari organiseerde het UWV in het Drents Museum in Assen het Kunstcongres  met perspectief voor creatieven uit de uit de noordelijke provincies.  Dit intitatief biedt kunstenaars met een arbeidsbeperking een podium. Daarnaast helpen zogenaamde kunstbuddy’s de creatieven met netwerken en geven tips.

De kunstwerken van alle deelnemers aan het congres waren in het Drents Museum tentoongesteld. Een jury koos uit de deelnemers 2 winnaars en het publiek koos een favoriete kunstenaar. Deze drie kunstenaars mogen deelnemen aan een reizende tentoonstelling die in maart van start gaat bij het CBK Emmen.

Winnaars
Quincy Knippers (33) uit Eibergen was één van de winnaars met haar schilderij ‘Merelnest’. De jury zei over haar werk:  ‘Zeer interessant onderwerp. Goed geschilderd. Maakt ons zeer benieuwd naar andere kunstwerken van deze maker’.
Herman Westerdijk (57) uit Haren won met zijn houtsnede. Uit het juryrapport: Te gekke houtsnede. Mooie beelduitsneden en bijzonder vervaardigd. Aan de afdruk is te zien hoeveel plezier de kunstenaar had tijdens het maken van het werk.
Pieter Bouwkamp (41) won de publieksprijs met zijn werk  Inner Reflection. Digitale fotografie afgedrukt op forex. De jury zei hierover dat het een sterk beeld is.