't Lab

Deelnemers Kunstbende bij CBK Emmen De Fabriek
't Lab

Deelnemers Kunstbende bij CBK Emmen in 't Lab

Van 11 juli t/m 1 september is in ’t Lab van het Centrum Beeldende Kunst Emmen (locatie De Fabriek) werk te zien van de deelnemers  aan de onderdelen EXPO en FILM van de Drentse voorronde van Kunstbende 2019.
Kunstbende ontdekt, ontwikkelt en exposeert jong creatief talent. De kern van de organisatie is een landelijke talentenwedstrijd voor jongeren van 13 tot en met 18 jaar. De deelnemers krijgen de kans om hun werk te presenteren op professionele podia en presentatieplekken.
Op 13 april was de Drentse voorronde van Kunstbende in het Atlas Theater Emmen.
Er zijn zeventien prijzen uitgereikt in de categorieën Dans, DJ, Expo, Fashion, Film, Muziek, Taal en Theater. De nummers één mochten op 29 juni meedoen aan het Kunstbende Young Creators Festival. Op dit festival in de Westergas in Amsterdam werden ook de landelijke winnaars gekozen.

Deelnemers

EXPO
Simone Viola, Christianne Voorma, Judith Haan, Rosalynn Tukker, Afke Drenten, Annebel Jonkers, Raphael Batterink, Marit Euving, Anna Bosscher, Ruben Hofkamp, Britt Gerdes, Aylin Dekker, Marit Sieben, Karly Wind, Fleur Stebis, Salwa Nada

FILM
Simon van Rijn, Judith Haan, Leon Wohlrabe, Jasper van der Born, Wesley Struik