't Lab

Winnaars Kunstcongres Noord

Prijswinnaars exposeren hun kunstwerken in 't Lab te zien van 2 t/m 24 maart 2019

De Fabriek
't Lab

Kunstcongres met perspectief

Het Kunstcongres met perspectief is het podium voor creatieven en beeldend kunstenaars met een afstand tot de arbeidsmarkt. Het kunstcongres staat in het teken van participatie, talentonwikkeling, netwerken en exposeren en houdt elke editie 5 regionale bijeenkomsten met en pop-up tentoonstelling. Het Kunstcongres wil creatief talent zichtbaar maken en daarmee andere organsiatie inspireren om mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt een weg naar werk of een kans te beiden.

 

Winnaars Kunstcongres Noord exposeren in 't Lab

Van 2 t/m 24 maart 2019 zijn in het Lab van het Centrum Beeldende Kunst Emmen de kunstwerken te zien van de winnaars van het Kunstcongres Noord 2019.

Op 18 januari organiseerde het UWV in het Drents Museum in Assen het Kunstcongres  met perspectief voor creatieven uit de noordelijke provincies.  Dit initiatief biedt kunstenaars met een arbeidsbeperking een podium. Daarnaast helpen zogenaamde kunstbuddy’s de deelnemers met netwerken en geven tips.
De Kunstcommissie Noord (Harry Tupan van het Drents Museum, Joost Slijpen van CBK Emmen, Matthijs Booij van Business Art Service) heeft alle werken beoordeeld ven van feedback voorzien.
Ze hebben Quincy Knippers en Herman Westerdijk geselecteerd als winnaars. Het publiek koos Pieter Bouwkamp als publiekswinnaar. Deze drie kunstenaars mogen deelnemen aan een reizende tentoonstelling die in maart van start gaat bij het CBK Emmen.

Winnaars
Quincy Knippers (Eibergen, 1985) was één van de winnaars met haar schilderij ‘Merelnest’. De jury zei over haar werk:  ‘Zeer interessant onderwerp. Goed geschilderd. Maakt ons zeer benieuwd naar andere kunstwerken van deze maker’.
Herman Westerdijk (57) uit Haren won met zijn houtsnede. Uit het juryrapport: Te gekke houtsnede. Mooie beelduitsneden en bijzonder vervaardigd. Aan de afdruk is te zien hoeveel plezier de kunstenaar had tijdens het maken van het werk.
Pieter Bouwkamp (41) won de publieksprijs met zijn werk  Inner Reflection. Digitale fotografie afgedrukt op forex. De jury zei hierover dat het een sterk beeld is.