Bloei in CBK Rensenpark

Vijftig jaar Amateur Kunstenaars Emmen

Periode 30 nov t/m 12 jan 2020

Rensenpark

Te zien vanaf zaterdag 30 november in CBK Rensenpark

Bloei in CBK Rensenpark

De vereniging Amateur Kunstenaars Emmen (AKE) viert in 2019 het vijftigjarig bestaan. Vanwege dit feestelijke tintje nodigde het CBK Emmen de AKE uit om de jaarlijkse tentoonstelling dit keer gelijktijdig op twee locaties te organiseren. Een mooie weergave van het thema van dit jaar: Bloei.

Vanwege het jubileumjaar is het werk nu niet alleen op De Verdieping in De Fabriek te zien maar ook in CBK Rensenpark. Anders dan voorgaande jaren presenteren niet alleen de leden van de AKE hun werk maar ook een aantal docenten.

Op beide tentoonstellingen is een gevarieerd aanbod te zien van nieuw werk van een groot aantal cursisten en docenten van de AKE. De gepresenteerde werken laten zien dat op velerlei manieren uitdrukking is gegeven aan het thema Bloei. Er is een verscheidenheid aan technieken te zien, zoals schilderijen, beelden, tekeningen, keramiek en fotografie.

De Amateur Kunstenaars Emmen zetten met deze expositie een jarenlange traditie voort. Al sinds 1973 presenteren de leden van deze Emmense amateurvereniging hun werk bij het Centrum Beeldende Kunst Emmen.