Domestic Safari

Beelden van Marjolijn Mandersloot

Periode 25 jun t/m 11 sep 2016

Domestic Safari

Marjolijn Mandersloot maakt beelden, waarvan de afmetingen uiteenlopen van heel klein tot enorm groot, altijd monumentaal. Haar beelden zijn vaak geïnspireerd op herkenbare dierfiguren met menselijke trekjes. Door de lichaamshouding van de dierfiguren ontstaan unieke beelden die tot de verbeelding spreken. Soms aandoenlijk, soms raadselachtig, zijn ze vaak een metafoor voor menselijk gedrag.

 

Ze werkt in ongebruikelijke, weerbarstige materialen, zoals kunstgras, tuigleer, koeienhuid, kunstleer of schapenvacht. Maar ook maakt ze in brons uitgevoerde beelden op basis van een prototype gemaakt van gemodelleerde vuilniszakken, isolatiemateriaal of plastic. De beelden van Marjolijn Mandersloot zijn speels en geestig, de humor in haar werk brengt meteen een glimlach op je gezicht. Dat geldt niet alleen voor de beelden zelf, maar ook voor de titels die ze haar werk meegeeft.

De materiaalkeuze geeft de speelsheid van de beelden van Marjolijn Mandersloot gewicht, vaak letterlijk, maar ook figuurlijk. Op het eerste gezicht lijkt een beeld soms gemaakt van zacht en licht rubber waar dat in werkelijkheid loodzwaar brons blijkt te zijn. Het is een spel van hard en zacht, van plooiing en textuur, maar toch net anders dan je zou verwachten. Dat is het spel dat Marjolijn feilloos speelt. Niets is wat het lijkt.

Marjolijn Mandersloot werkt veel in opdracht. Haar werk is opgenomen in een groot aantal particuliere verzamelingen en bedrijfscollecties.

Tentoonstelling Domestic Safari
25.06.2016 t/m 11.09.2016
Grote Zaal en Kleine Zaal

zaalboekje marjolijn mandersloot.pdf 1,9 MB Download