65 jaar Drents Schildersgenootschap

24 kunstenaars exposeren

Periode 29 jun t/m 22 sep 2019

De Fabriek

Vanaf zaterdag 29 juni ziet u de tentoonstelling 65 jaar Drents Schildersgenootschap bij het CBK Emmen in De Fabriek.

65 jaar Drents Schildersgenootschap

Dit jaar viert het Drents Schildersgenootschap het 65-jarig bestaan, aanleiding voor het CBK Emmen om het genootschap uit te nodigen voor een tentoonstelling. Het werk van negentien leden van het DSG wordt gepresenteerd in alle expositieruimtes van het CBK Emmen in De Fabriek. Tevens zijn voor deze tentoonstelling vijf gastexposanten uitgenodigd.

Sinds de oprichting van het DSG in 1954 zijn ruim 150 exposities georganiseerd. Inmiddels is het DSG uitgegroeid tot een groep van zo’n dertig beeldend kunstenaars die allen op een of andere wijze verbonden zijn met Drenthe. In de loop der tijd heeft zich ook een aantal grafici, keramisten, ruimtelijk vormgevers en fotografen bij het Schildersgenootschap aangesloten.

Deelnemers Drents Schildersgenootschap
Saskia Dingelstad, Sake Elzinga, Marieke Geerlings , Albert Greving, Annemarie de Groot, Nel Kamphuis, Mark Lisser, Jan van Loon, Erik van Ommen , Hein Overbeek, Herman van de Poll, Albert Rademaker, Jowan Remmig, Fokko Rijkens, Ronald Soeliman, Cor Sonke, Wia Stegeman, Nicole van de Veen-Kerssies, Geert de Weerd

Gastexposanten
Rineke Hollemans, Emy Noya, Cindy Sprokel, Liesa Tamsen, Wan-Yen Hsie


Tentoonstelling 65 jaar Drents Schildersgenootschap
29.06.2019 t/m 22.09.2019
Grote Zaal, Kleine Zaal en Verdieping
Opening zaterdag 29 juni om 15.30 uur

Foto: Compilatie met werk van Saskia Dingelstad, Albert Greving, Erik van Ommen en Ronald Soeliman