Eerst kijken, dan zien

Roelof de Roo 35 jaar realist

Periode 11 mrt t/m 07 mei 2017

Roelof de Roo 35 jaar realist
Eerst kijken, dan zien

Roelof de Roo schildert al 35 jaar stemmingsbeelden van grote steden zoals Kopenhagen, Amsterdam of Berlijn. Ook maakte hij een uitgebreide serie schilderijen met motieven die zijn ontleend aan de spoorwegen. Tegenwoordig is het landschap een belangrijk onderwerp in zijn schilderijen geworden. Hij schildert zijn landschappen op langwerpig formaat waardoor hij met een lange horizon uitdrukking kan geven aan de weidsheid van het landschap. De stilte en het meestal ontbreken van mensen zijn terugkerende elementen in bijna het gehele oeuvre van Roelof de Roo.

In de tentoonstelling presenteert Roelof de Roo werken van de afgelopen 35 jaar thematisch naar onderwerp: stemmingen, avonden, symbolen, stadsgezichten, stillevens en landschappen. Ook laat hij schetsen zien en een aantal schetsboekjes van toen hij een jaar of zes was.

Roelof de Roo presenteert zijn werk bij het CBK Emmen vanwege zijn uitverkiezing tot publieksfavoriet tijdens de tentoonstelling Werkplaats Emmen van voorjaar 2016. Werk van Roelof de Roo is opgenomen in collecties van particulieren en van musea in binnen- en buitenland.

Tentoonstelling Eerst kijken, dan zien
De Verdieping
11.03.2017 t/m 07.05.2017