Eet smakelijk!

Lievelingsgerechten in klei

Periode 05 dec t/m 15 dec 2019

De Fabriek

Vanaf  donderdag 5 december ziet u in Het Lab in De Fabriek de resultaten van het project Eet smakelijk!, waarbij bewoners van Woonwijkcentrum  Holdert uit Emmen hun lievelingsgerechten in klei maakten. 

Eet smakelijk!

Onder leiding van beeldend kunstenaar Ellen Kroeze van Atelier Helderrood werkten zes bewoners van Woonwijkcentrum Holdert uit Emmen in oktober drie middagen aan een bijzonder project ‘Eet smakelijk!’. Uitgangspunt was het maken van hun favoriete gerecht in klei.

De workshop ging van start met de vraag:  “Wat vindt je lekker, waar at je dit vaak, waarom geniet je hier zo van? En weet je het recept nog? “ Nadat de keuzes waren gemaakt ontstond een variëteit in voorkeursgerechten; van hoofdgerecht tot sla, van toetje tot taartjes.

Het kneden en vormen van de klei was voor de bewoners al een belevenis op zich! Nadat de klei droog was konden ze beginnen met het schilderen van de gerechten. Het mengen van de verf was voor de meeste deelnemers een nieuwe ervaring. Het zoeken tot de juiste kleur voor een onderdeel van het gerecht was gevonden,het schilderen ervan leverde een prachtige ervaring en mooi resultaat op. Tot slot maakten de ouderen van hun lievelingsgerecht een mooie compositie op een bord. Samen vormen de gerechten een feestelijke tafel!

Eet smakelijk! is van 5 t/m 15 december 2019 te zien in ’t Lab van het CBK Emmen in De Fabriek.

Project ‘Eet smakelijk!’ is een mooie samenwerking tussen beeldend kunstenaar Ellen Kroeze, De Kunstbeweging, Woonwijkcentrum  Holdert en Centrum Beeldende Kunst Emmen.