Gastprogrammering CBK Rensenpark

SOUZA in het PARK - 35 jaar kunstenaarscollectief SOUZA

Periode 18 jan t/m 01 mrt 2020

Rensenpark

Kunstenaarscollectief SOUZA verzorgt de gastprogrammering in CBK Rensenpark van za. 18 januari t/m zo. 1 maart 2020. 

Gastprogrammering CBK Rensenpark

Kunstenaarscollectief SOUZA nodigt U van harte uit voor de opening van de tentoonstelling SOUZA in het PARK ter gelegenheid van het 35-jarig bestaan van SOUZA. De tentoonstelling opent op vrijdag 17 januari 2020 om 15.00 uur in CBK Rensenpark.

Ontstaan SOUZA
Een aantal leden van de Amateur Kunstenaars Emmen (AKE) vonden elkaar vijfendertig jaar geleden in een zoektocht naar verdieping. Ze kozen ervoor om één zaterdag per maand van 10.00 tot 16.00 uur gezamenlijk te werken in het pand van de AKE.

Belangrijk onderdeel van deze dagen zijn de werkbesprekingen aan het eind van de dag. Toen deze groep op een andere locatie ging werken ontstond de naam SOUZA; de werkplek was een SOUterrain op Zaterdag. Meerdere keren per jaar nodigt SOUZA een kunstenaar uit om de groep te begeleiden en te inspireren. Af en toe schilderen ze ergens op locatie of bezoeken ze gezamenlijk een museum. De werkvorm is na 35 jaar nog steeds hetzelfde maar met veel ruimte voor andere ideeën. Momenteel heeft SOUZA 15 leden.

 

Exposanten
Harm van Ballegooijen, Robert van Beek, Eke Krabben, Jeanine Liefkens, Marion Mencke, Marscha van Noesel, Krijnie Pikart, Gerard Platen, Marijke van Proosdij, Marijke Reijs, Mia van Spiegel, Alice van de Werfhorst, Jettie Woltjer

Op de foto een werk van Mia van Spiegel

Openingstijden CBK Rensenpark:
donderdag t/m zondag 13.00-17.00 uur 
Hoofdstraat 18 Emmen