Grensgebieden

Nomadisch kunstcollectief de-Passages

Periode 23 sep t/m 26 nov 2017

Kunstenaarsinitiatief de-Passages is een nomadisch gezelschap dat sinds 2000 tentoonstellingen maakt met een wisselende groep kunstenaars uit diverse disciplines. Voor het CBK Emmen is gekozen voor de titel Grensgebieden; hier presenteren 26 beeldend kunstenaars werk dat past binnen het thema Grensgebieden. 

Grensgebieden

Kunstenaarsinitiatief de-Passages is een nomadisch gezelschap dat sinds 2000 tentoonstellingen maakt met een wisselende groep kunstenaars uit diverse disciplines. Een kleine kerngroep onder leiding van Frans Boomsma, Margreet Bouwman, Ronald Ruseler en C.A. Wertheim organiseert steeds een bij de locatie passende tentoonstelling. Voor het CBK Emmen is gekozen voor de titel Grensgebieden; hier presenteren 26 beeldend kunstenaars werk dat past binnen het thema Grensgebieden. 

Voor het CBK Emmen is gekozen voor de titel Grensgebieden; hier presenteren 25 beeldend kunstenaars werk dat past binnen het thema Grensgebieden. Tijdens de tentoonstelling Grensgebieden zijn de ruimtes van het Centrum Beeldende Kunst Emmen verdeeld in verschillende onderdelen; de binnenwereld en de buitenwereld. De buitenwereld is vervolgens weer onderverdeeld in drie deelgebieden: het stedelijk gebied, het tussengebied en het landelijk gebied. 
De exposanten verkennen met hun werk het grensgebied tussen de meer introspectieve binnenwereld en de verschillende onderdelen van het stedelijke gebied, de wildernis van het landelijke gebied en alles wat zich daartussen bevindt. 

 

Deelnemende kunstenaars
Anne van As, Heike Kati Barath, Kees Bierman, Rob Bouwman, Eelco Brand, Cristóbal Cea, Aaron van Erp, Frank Halmans, Lidy Jacobs, Nour-Eddine Jarram, Dirk Kome, Pieter Kusters, Fons van Laar, Keetje Mans, Pieter W. Postma,  Lydia Schouten, Erik Sep, Gé-Karel van der Sterren, Eveline Visser, Witte Wartena, Mirjam de Zeeuw 
De leden van de-Passages kerngroep:
Frans Boomsma, Margreet Bouman, Ronald Ruseler, C.A. Wertheim