Identitijd

werken van Drentse kunstenaars

Periode 17 feb t/m 08 apr 2018

De winnaars van de Masterclasses zijn bekend!
Egbert Jan Brink (Zuidlaren), Laura van Gaan (Havelte), Harma Heun (Assen), Marijke van der Meij (Orvelte), Annemarie Joosten (Wapse), Henja Kerkhof (Nieuw-Balinge), Hendrik Klunder (Meppel), Maja Moorman (Exloo) en Ria Penthum (Assen) mogen deelnemen aan het masterclasstraject van het beeldend kunstproject Identitijd. Dit maakte de jury bekend bij de afsluiting van de tentoonstelling Identitijd op zondag 8 april.
Ook Jans Katerbarg (Emmen) mag aan het traject deelnemen. Zijn kunstwerk kreeg de meeste stemmen van het publiek.
Gefeliciteerd allemaal en veel succes tijdens de masterclasses!

 

 

Identitijd

Identitijd is een grensoverschrijdend beeldend kunstproject dat tegelijkertijd in Drenthe en Overijssel plaats vindt. Bij het CBK Emmen tonen circa honderd beeldend kunstenaars uit Drenthe hun werk rond de kunstwerken van vijf gerenommeerde kunstenaars. Deze Drentse boegbeelden zijn Wia van Dijk, Nirdosh Petra van Heesbeen, Tjibbe Hooghiemstra, Gabrielle Kroese en Peter Veen. De tentoonstelling is samengesteld door middel van open inschrijving. De deelnemers zijn zowel professionele kunstenaars, liefhebbers als studenten.

De tentoonstelling Identitijd geeft een mooi beeld van de hedendaagse beeldende kunst in Drenthe. Een jury kiest uit de tentoonstelling negen bijzondere of opvallende werken. De kunstenaars van deze werken worden uitgenodigd voor een masterclass-traject. Ook het publiek kan een favoriet kunstwerk kiezen. De publieksfavoriet ontvangt het tiende ticket voor het masterclass-traject.