GNI-RI sep2015

Solotentoonstelling Nick Ervinck

Periode 12 sep t/m 06 dec 2015

GNI-RI sep2015

Het CBK Emmen nodigde de Belgische kunstenaar Nick Ervinck (1981) uit voor een solotentoonstelling naar aanleiding van zijn beeld EGNOABER, dat eind juni 2015 werd onthuld op het Raadhuisplein in Emmen.

Nick Ervinck tast in zijn werk de grenzen af tussen de verschillende media. Hij werkt niet alleen ruimtelijk, maar maakt ook prints, video’s, digitale tekeningen en installaties. In zijn vaak monumentale ontwerpen vindt men tal van raakvlakken met de natuur, het menselijk lichaam, architectuur, design en mutaties. En hoewel elk werk een eigen verhaal vertelt en een duidelijke ontstaanscontext kent, probeert Ervinck altijd ruimte te bieden aan de persoonlijke interpretatie van de toeschouwer.

Door de kruisbestuiving tussen innovatie en traditie brengt Nick Ervinck de klassieke beeldhouwkunst naar een heel eigentijdse dimensie. Met de technieken van vandaag onderzoekt de kunstenaar hoe hij het vakmanschap van de traditionele beeldhouwer kan overstijgen of er een eigentijds vervolg op kan maken. Deze zorgvuldige deskundigheid merken we zowel in zijn monumentale sculpturen als in zijn 3D prints. In deze tentoonstelling neemt Ervinck de toeschouwer mee in zijn surrealistische wereld. Een wereld vol imaginaire droombeelden, als vensters op een mogelijke toekomst.

Werk van Nick Ervinck was recent onder meer te zien in Museum Beelden aan Zee Scheveningen, Gallo-Romeins Museum in Tongeren, SMAK Gent, Bozar Brussel, MOCA Shanghai, Biënnale Oklahoma, Telic Art Exchange Los Angeles/Berlin, Chamber New York.

Kunstkrant september - oktober 2015 1,6 MB Download