Op de weg van Anne Frank

Getuigen langs het spoor

Periode 10 apr t/m 31 mei 2015

Op de weg van Anne Frank

In de tentoonstelling wordt de tocht van Joodse gevangenen van Westerbork naar het oosten verbeeld. Ooggetuigen die de deportatie van de mensen vanuit kamp Westerbork naar de concentratiekampen hebben gezien, vertellen over hun indrukken van de gebeurtenissen uit die tijd en over hun persoonlijke belevenissen. De verhalen van zestien Nederlandse en Duitse omstanders die getuigen waren van de transporten van kamp Westerbork naar de vernietigingskampen zijn in de expositie te beluisteren.

De verhalen van zestien Nederlandse en Duitse omstanders die getuigen waren van de transporten van kamp Westerbork naar de vernietigingskampen zijn in de expositie te beluisteren.
De tentoonstelling Op de weg van Anne Frank is onderdeel van een internationaal project met als doel gezamenlijk een actieve omgang met de geschiedenis van de deportatie van de Joden tijdens de Tweede Wereldoorlog te bevorderen. De projectpartners zijn de gemeente Oldambt, Herinneringscentrum Kamp Westerbork, Arbeitskreis Schule Rhauderfehn en Landkreis Leer.

Deze tentoonstelling werd mede mogelijk gemaakt door de gemeente Emmen