Over ambacht en vrije expressie

30 jaar keramisten noord-nederland

Periode 07 apr t/m 10 jun 2018

U bent van harte welkom bij de opening van de jubileumtentoonstelling Over ambacht en vrije expressie met werk van honderd Noord-Nederlandse keramisten. Op zaterdag 7 april 2018 om 15.30 uur opent Hans Zabel, kunstanimator, de tentoonstelling en wordt het jubileumboekje gepresenteerd. Ditty van den Berg zorgt met klankschalen voor een bijzondere muzikale omlijsting van de opening.

Over ambacht en vrije expressie

Ter gelegenheid van het 30 jarig bestaan presenteert de Stichting Keramisten Noord Nederland hun jubileumboekje tijdens de opening van de expositie Over ambacht en vrije expressie in het Centrum Beeldende Kunst Emmen. Van honderd leden is het keramische werk te bewonderen.

De SKNN is in 1988 opgericht om de belangen van keramisten in Noord en Oost Nederland te behartigen. De stichting organiseert exposities, lezingen, workshops, excursies en een tweejaarlijks filmfestival over klei. Elke drie jaar brengt de SKNN een keramiekgids uit, nu verschijnt de elfde editie. Bij de SKNN zijn 192 keramisten uit Noord en Oost Nederland aangesloten.