Ruud Venekamp

Schilderijen

Periode 23 jun t/m 09 sep 2018

U en uw vrienden zijn van harte welkom bij de opening van de tentoonstelling met schilderijen van Ruud Venekamp. Op zaterdag 23 juni 2018 om 15.30 uur opent Rosemarie Buikema, hoogleraar Kunst, Cultuur en Diversiteit aan de Universiteit Utrecht de tentoonstelling.

Ruud Venekamp

Ruud Venekamp is een schilder pur sang. Het geel, blauw, roze en groen is het eerste wat in het oog springt als je zijn werk ziet. Van de kleinste tekening tot een metershoog doek, het kleurgebruik en de intensiteit van zijn kleuren zijn kenmerkend voor het werk van Venekamp.

Om de zeggingskracht van zijn schilderijen te begrijpen moet je wellicht de aandacht verschuiven van de betekenis van het werk naar de verf, het doek, de vorm, de geur. Het visueel geraakt worden door een kleur, een vorm, een geur blijft hangen als dominante herinnering.

Na zijn studie aan Academie Minerva ontving Ruud Venekamp diverse beurzen en twee startstipendia. Dankzij deze stipendia kon hij een aantal weken door Indonesië reizen. De overweldigende natuur daar is een grote bron van inspiratie voor hem en nog steeds herkenbaar in zijn werk. Sinds 2001 is Venekamp ook werkzaam als docent aan Academie Minerva in Groningen.