State of play

Rob Bouwman, Jochem van Grieken, Goof Kloosterman, Johannes Langkamp, Bart Schalekamp, Corine Zomer, ZwartFrame

Periode 15 dec t/m 17 mrt 2019

De Fabriek

State of play
Hoe bewegen de dingen om ons heen? Waarom, en waarom juist zo? Door te spelen onderzoek je het gedrag en de beweging van dingen.
(foto detail van Bart Schalekamp, 'When it's time', 2018, installatie)

 

State of play

‘Spel is de hoogste vorm van onderzoek’  Albert Einstein

De wereld is continu in beweging. Soms snel, soms traag doet zij een appèl op onze waarneming. Waar we de ene keer mee gaan in alle snelheid, staan we de andere keer wat meer stil bij dingen. Om meer grip te krijgen op een constant veranderende omgeving is onderzoek belangrijk. Het zijn vaak kunstenaars die dit onderzoek verbeelden. Zij gaan spelenderwijs op avontuur en nemen ons mee in hun zoektocht.

Kunstenaars
Rob Bouwman - tekeningen en schilderijen
Jochem van Grieken - elektronische installatie/robotica
Goof Kloosterman - natuurkundige installatie
Johannes Langkamp - bewegende installatie/videokunst
Bart Schalekamp - elektronische en mechanische installaties
Corine Zomer - installatie met banden
ZwartFrame - installatie

CBK Rensenpark
Het CBK Emmen gaat ook naar het Rensenpark! Vanaf half januari gaan we daar spannende activiteiten en exposities organiseren.
Cultuurwethouder Robert Kleine opent onze dependance op feestelijke wijze op zaterdag 12 januari om 13.30 uur.

Expositie State of play 2
Van 12 t/m 20 januari is in het CBK Rensenpark de tentoonstelling State of play 2 te zien als satelliettentoonstelling van State of play in De Fabriek. In het CBK Rensenpark ziet u werk van Rob Bouwman, Jochem van Grieken en Corine Zomer.

Meedoen bij CBK Rensenpark!
U kunt tijdens de weekenden niet alleen kijken, maar ook zelf aan de slag. Onder leiding van science artist Leen van Wijngaarden van De Maakschappij organiseren we in het CBK Rensenpark een Maakschappij Carrousel met allerlei leuke activiteiten voor jong en oud. Denk bijvoorbeeld aan bibberbeestjes maken, met een lasersnijder fantasiedieren maken die op een grote plattegrond van het Rensenpark worden gezet, of poseren voor een silhouetportret dat misschien wel een vaste plek krijgt in de ruimte. Vanaf begin januari vindt u hierover uitgebreide informatie op onze website en facebookpagina.

Openingstijden CBK Rensenpark
CBK Rensenpark is van 12 t/m 20 januari  geopend van woensdag t/m zondag tussen 13.00 en 17.00 uur. Onze nieuwe ruimte bevindt zich vlak na de ingang van het park aan de rechterkant in het voormalige Afrikahuis.

 

Download hier de zaaltekst van State of play 540 kB Download