State of play

Rob Bouwman, Jochem van Grieken, Goof Kloosterman, Johannes Langkamp, Bart Schalekamp, Corine Zomer, ZwartFrame

Periode 15 dec t/m 17 mrt 2019

State of play
Hoe bewegen de dingen om ons heen? Waarom, en waarom juist zo? Door te spelen onderzoek je het gedrag en de beweging van dingen. Het zijn vaak kunstenaars die dit onderzoek verbeelden. Zij gaan spelenderwijs op avontuur en nemen ons mee in dat avontuur.
(foto detail van Bart Schalekamp, 'When it's time', 2018, installatie)

 

State of play

U bent van harte welkom bij de opening van de tentoonstelling State of play. Op zaterdag 15 december 2018 geeft tentoonstellingsmaker Joost Slijpen om 15.30 uur een toelichting op de expositie.

Kunstenaars
Rob Bouwman - tekeningen en schilderijen
Jochem van Grieken - elektronische installatie/robotica
Goof Kloosterman - natuurkundige installatie
Johannes Langkamp - bewegende installatie/videokunst
Bart Schalekamp - elektronische en mechanische installaties
Corine Zomer - installatie met banden
ZwartFrame - installatie

State of play kidsatelier
Op zaterdag 15 december organiseren we voor kinderen van groep 1 t/m 4 een leuke workshop onder leiding van kunstdocent Githa Hessels. Van 13:00 tot 14:00 uur voor groep 1 en 2  en van 14:15 tot 15:15 uur voor groep 3 en 4. Klik hier voor meer info en aanmelden.

CBK Rensenpark
Het CBK Emmen gaat ook naar het Rensenpark! Vanaf half januari gaan we daar spannende activiteiten en exposities organiseren.
Cultuurwethouder Robert Kleine opent onze dependance op feestelijke wijze op zaterdag 12 januari om 13.30 uur.

Expositie State of play 2
Van 12 t/m 20 januari is in het CBK Rensenpark de tentoonstelling State of play 2 te zien als satelliettentoonstelling van State of play in De Fabriek. In het CBK Rensenpark ziet u werk van Rob Bouwman, Jochem van Grieken en Corine Zomer.

Meedoen bij CBK Rensenpark!
U kunt tijdens de weekenden niet alleen kijken, maar ook zelf aan de slag. Onder leiding van science artist Leen van Wijngaarden van De Maakschappij organiseren we in het CBK Rensenpark een Maakschappij Carrousel met allerlei leuke activiteiten voor jong en oud. Denk bijvoorbeeld aan bibberbeestjes maken, met een lasersnijder fantasiedieren maken die op een grote plattegrond van het Rensenpark worden gezet, of poseren voor een silhouetportret dat misschien wel een vaste plek krijgt in de ruimte. Vanaf begin januari vindt u hierover uitgebreide informatie op onze website en facebookpagina.

Openingstijden CBK Rensenpark
CBK Rensenpark is van 12 t/m 20 januari  geopend van woensdag t/m zondag tussen 13.00 en 17.00 uur. Onze nieuwe ruimte bevindt zich vlak na de ingang van het park aan de rechterkant in het voormalige Afrikahuis.

CBK Emmen - De Fabriek
Het CBK Emmen blijft ook gewoon in De Fabriek in Noordbarge tentoonstellingen en activiteiten organiseren. Het CBK Rensenpark wordt een extra locatie voor bijzondere activiteiten, tentoonstellingen en evenementen.

Tentoonstelling State of play
15.12.2018 t/m 17.03.2019
Grote Zaal en Kleine Zaal
Opening zaterdag 15 december om 15.30 uur