State of play 2

Rob Bouwman, Johannes Langkamp, Bart Schalekamp, Emilio Timp en Corine Zomer

Periode 12 jan t/m 31 mrt 2019

Rensenpark

State of play 2 is de openingsexpositie in CBK Rensenpark. Hoe bewegen de dingen om ons heen? Waarom, en waarom juist zo? Door te spelen onderzoek je het gedrag en de beweging van dingen.
(foto detail van Bart Schalekamp, 'When it's time', 2018, installatie)

State of play 2

Expositie State of play 2
Vanaf 12 januari is in het CBK Rensenpark de tentoonstelling State of play 2 te zien met werk van vijf kunstenaars die met elektronische installaties, videokunst of met meer traditionele technieken het onderzoek verbeelden naar hoe de dingen om ons heen eigenlijk bewegen. U ziet werken van Rob Bouwman, Johannes Langkamp, Bart Schalekamp, Emilio Timp en Corine Zomer. Deze tentoonstelling stond oorspronkelijk gepland t/m 20 januari maar wordt verlengd naar 17 maart 2019. Meer werk van deze kunstenaars ziet u in de expositie State of play bij het CBK Emmen in De Fabriek van 15 december t/m 17 maart 2019.

Meedoen!
Tijdens de eerste twee weekenden van januari dat we open waren in het CBK Rensenpark kon het publiek niet alleen kijken, maar ook zelf aan de slag. Onder leiding van science artist Leen van Wijngaarden van De Maakschappij organiseerden we in het CBK Rensenpark allerlei leuke activiteiten voor jong en oud. Er werden bibberbeestjes gemaakt, er zijn fantasiedieren ontworpen die daarna met een lasersnijder uit karton werden gesneden om vervolgens een plek te krijgen op een grote plattegrond van het Rensenpark. Een andere bijzondere activiteit was het poseren voor een silhouetportret. Veel mensen deden dit, de resultaten zijn te zien op onze facebookpagina.

Wat is er te doen
Zaterdag 12 januari 14.00 – 17.00 uur en zondag 13 januari 13.00 – 17.00 uur
- Silhouetportret maken
- Fantasiedieren maken met een lasersnijder, de dieren krijgen een mooie plek op de grote plattegrond van het Rensenpark die in de tentoonstellingsruimte komt te staan.

Zaterdag 19 januari en zondag 20 januari 13.00 – 17.00 uur
- Bibberbeestjes maken, kosten € 2,- per bibberbeestje
- Fantasiedieren maken met een lasersnijder, de dieren krijgen een mooie plek op de grote plattegrond van het Rensenpark die in de tentoonstellingsruimte komt te staan

Openingstijden CBK Rensenpark
CBK Rensenpark is geopend van donderdag t/m zondag tussen 13.00 en 17.00 uur. Onze nieuwe ruimte bevindt zich vlak na de ingang van het park aan de rechterkant in het voormalige Afrikahuis.

CBK Emmen - De Fabriek
Het CBK Emmen blijft ook gewoon in De Fabriek in Noordbarge tentoonstellingen en activiteiten organiseren. Het CBK Rensenpark wordt een extra locatie voor bijzondere activiteiten, tentoonstellingen en evenementen.