State of play 2

Rob Bouwman, Johannes Langkamp, Bart Schalekamp, Emilio Timp en Corine Zomer

Periode 12 jan t/m 20 jan 2019

Rensenpark

Te zien vanaf zaterdag 12 januari!

State of play 2 is de openingsexpositie in CBK Rensenpark. Hoe bewegen de dingen om ons heen? Waarom, en waarom juist zo? Door te spelen onderzoek je het gedrag en de beweging van dingen.
(foto detail van Bart Schalekamp, 'When it's time', 2018, installatie)

State of play 2

Expositie State of play
Van 12 t/m 20 januari is in het CBK Rensenpark de tentoonstelling State of play 2 te zien met werk van vijf kunstenaars die met elektronische installaties, videokunst of met meer traditionele technieken het onderzoek verbeelden naar hoe de dingen om ons heen eigenlijk bewegen. U ziet werken van Rob Bouwman, Johannes Langkamp, Bart Schalekamp, Emilio Timp en Corine Zomer. Meer werk van deze kunstenaars ziet u in de expositie State of play bij het CBK Emmen in De Fabriek van 15 december t/m 17 maart 2019.

Meedoen!
U kunt tijdens de beide weekeinden in januari niet alleen kijken, maar ook zelf aan de slag. Onder leiding van science artist Leen van Wijngaarden van De Maakschappij organiseren we in het CBK Rensenpark een Maakschappij Carrousel met allerlei leuke activiteiten voor jong en oud. Denk bijvoorbeeld aan bibberbeestjes maken, met een lasersnijder fantasiedieren maken die op een grote plattegrond van het Rensenpark worden gezet, of poseren voor een silhouetportret.

Wat is er te doen
Zaterdag 12 januari 14.00 – 17.00 uur en zondag 13 januari 13.00 – 17.00 uur
- Silhouetportret maken
- Fantasiedieren maken met een lasersnijder, de dieren krijgen een mooie plek op de grote plattegrond van het Rensenpark die in de tentoonstellingsruimte komt te staan.

Zaterdag 19 januari en zondag 20 januari 13.00 – 17.00 uur
- Bibberbeestjes maken, kosten € 2,- per bibberbeestje
- Fantasiedieren maken met een lasersnijder, de dieren krijgen een mooie plek op de grote plattegrond van het Rensenpark die in de tentoonstellingsruimte komt te staan

Openingstijden CBK Rensenpark
CBK Rensenpark is geopend van donderdag t/m zondag tussen 13.00 en 17.00 uur. Onze nieuwe ruimte bevindt zich vlak na de ingang van het park aan de rechterkant in het voormalige Afrikahuis.

CBK Emmen - De Fabriek
Het CBK Emmen blijft ook gewoon in De Fabriek in Noordbarge tentoonstellingen en activiteiten organiseren. Het CBK Rensenpark wordt een extra locatie voor bijzondere activiteiten, tentoonstellingen en evenementen.