Toekomstdenken

diverse Drentse kunstenaars over de toekomst

Periode 15 feb t/m 29 mrt 2020

De Fabriek

Van 15 februari t/m 29 maart laten diverse Drentse kunstenaars hun beeld van de toekomst zien in het CBK Emmen. De resultaten van dit 'toekomstdenken' gaan van duistere dystopieën tot hoopvolle biobased oplossingen voor het klimaat. 

Toekomstdenken

In het voorjaar van 2020 vindt in Drenthe en Overijssel het K&C talentontwikkelingsprogramma Toekomstdenken plaats. Een inspirerend programma voor schilders, beeldhouwers, filmers en fotografen op zoek naar inspiratie, kennis en vaardigheden. Het project bestaat uit inspiratiedagen, exposities, verdiepingsdagen, workshops en lezingen voor zowel professionele als vrijetijdskunstenaars. De uiteindelijke tentoonstelling met Drentse deelnemers is van 15 februari t/m 29 maart 2020 te zien in het CBK Emmen. 

Toekomstdenken is een grensoverschrijdend beeldend kunstproject dat tegelijkertijd in Drenthe en Overijssel plaats vindt. Bij het CBK Emmen tonen circa honderd beeldend kunstenaars uit Drenthe hun werk rond de kunstwerken van gerenommeerde kunstenaars, zgn. boegbeelden. Deze boegbeelden zijn dit jaar  Loes Heebink, Peter Veen, Kitty Boon, Joop Striker, Maria Berkhout, Rudy Simon, Patrick Mangnus, Marieke de Jong en Susanne Maria Wolf. De tentoonstelling is samengesteld door middel van open inschrijving. De deelnemers zijn zowel professionele kunstenaars, liefhebbers als studenten.

De tentoonstelling Toekomstdenken geeft een mooi beeld van de hedendaagse beeldende kunst in Drenthe. Een jury kiest uit de tentoonstelling negen bijzondere of opvallende werken. De kunstenaars van deze werken worden uitgenodigd voor een masterclass-traject. Ook het publiek kan een favoriet kunstwerk kiezen. De publieksfavoriet ontvangt het tiende ticket voor het masterclass-traject.