Vier variatie

9 alumni van Nieuwe Akademie Utrecht

Periode 28 sep t/m 24 nov 2019

De Fabriek

Vanaf zaterdag 28 september op de Verdieping van De Fabriek de tentoonstelling Vier variatie met werk van 9 alumni van de Nieuwe Akademie Utrecht.

Vier variatie

U bent van harte welkom bij de opening op zaterdag 29 september om 15.30 uur. Joost Slijpen, tentoonstellingsmaker van het CBK Emmen geeft een toelichting op de werken.

Exposanten
Petra Crielaard, Huub Gilissen, Gretha Hengst, Birgitte Kriek, Marian Langelaan, Jan van Leeuwen, Caroline Roessingh,Janny Smit, Carla Spijk

Negen alumni van de Nieuwe Akademie Utrecht presenteren nieuw werk in de tentoonstelling Vier variatie bij het CBK Emmen. In 2015 studeerden ze af, vier jaar na dato komen ze weer samen met deze tentoonstelling.

Een paar van de deelnemende kunstenaars heeft een band met Emmen en deze regio. Zo werd de link naar het CBK Emmen gelegd en kwam De Fabriek in beeld als expositieruimte voor hun gezamenlijke presentatie.

De tentoonstelling Vier variatie is vooral een weerzien tussen de alumni. Ze presenteren divers werk, naast ruimtelijke installaties in diverse technieken zijn er schilderijen en werken in gemengde techniek te zien.
De Nieuwe Akademie Utrecht is een vijfjarige kunstopleiding in deeltijd waar studenten worden begeleid in de ontwikkeling tot zelfstandig beeldend kunstenaar met een eigen visie.
 

Vier variatie - 9 alumni van de Nieuwe Akademie Utrecht
Opening zaterdag 28 september om 15.30 uur
CBK Emmen - De Verdieping in De Fabriek
28.09.2019 t/m 24.11.2019

Foto: compilatie met werk van Petra Crielaard, Marian Langelaan, Jan van Leeuwen en Carla Spijk.