Winnaars Kunstcongres Noord

Pieter Bouwkamp, Quincy Knippers en Herman Westerdijk

Periode 02 mrt t/m 31 mrt 2019

Rensenpark

Van 28 maart t/m 7 april 2019 zijn in het Lab van het Centrum Beeldende Kunst Emmen de kunstwerken te zien van de winnaars van het Kunstcongres Noord 2019.

Winnaars Kunstcongres Noord

 

 

Winnaars Kunstcongres Noord exposeren in 't Lab

Het Kunstcongres met perspectief is het podium voor creatieven en beeldend kunstenaars met een afstand tot de arbeidsmarkt. Het kunstcongres staat in het teken van participatie, talentonwikkeling, netwerken en exposeren en houdt elke editie 5 regionale bijeenkomsten met en pop-up tentoonstelling. Het Kunstcongres wil creatief talent zichtbaar maken en daarmee andere organisatie inspireren om mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt een weg naar werk of een kans te bieden.

Op 18 januari organiseerde het UWV in het Drents Museum in Assen het Kunstcongres  met perspectief voor creatieven uit de uit de noordelijke provincies.  Dit initiatief biedt kunstenaars met een arbeidsbeperking een podium. Daarnaast helpen zogenaamde kunstbuddy’s de deelnemers met netwerken en geven tips.
De Kunstcommissie Noord (Harry Tupan van het Drents Museum, Joost Slijpen van CBK Emmen, Matthijs Booij van Business Art Service) heeft alle werken beoordeeld ven van feedback voorzien.
Ze hebben Quincy Knippers en Herman Westerdijk geselecteerd als winnaars. Het publiek koos Pieter Bouwkamp als publiekswinnaar. Deze drie kunstenaars mogen deelnemen aan een reizende tentoonstelling die in maart van start gaat bij het CBK Emmen.