Zo zit dat

Stoelencollectie Stichting Zetel

Periode 29 jan t/m 17 apr 2011

Stoelen uit de collectie van de stichting Zetel.

Zo zit dat

In de tentoonstelling 'Zo zit dat' zag u ruim 60 stoelen uit de collectie van stichting Zetel. Deze collectie omvat bijzondere ontwerpen van meer en minder bekende vormgevers, beeldend kunstenaars en architecten. De meeste stoelen in de tentoonstelling zijn alleen om naar te kijken, maar er is ook een opstelling waar u op enkele ontwerpen mag plaatsnemen!

De presentatie van de stoelen in de ruimtes van het Centrum Beeldende Kunst Emmen is zeer gevarieerd. Enkele stoelen staan los opgesteld als architectonische beelden in de ruimte. Andere zijn gegroepeerd naar het type stoel. Opvallend is de recente aandacht voor de schommelstoel bij ontwerpers. Daarvan zijn maar liefst drie ontwerpen uit 2010. In deze tentoonstelling staan voor het eerst ook alle vier de winnaars van de Thonet Mart Stamprijs bij elkaar. Deze prijs is bedoeld als aanmoedigingsprijs voor ontwerpers, met als doel een vernieuwend stoelontwerp te realiseren voor de projecten- en de consumentenmarkt.

De Stichting Zetel organiseert diverse projecten in Nederland om een breed publiek te informeren over de oorspronkelijke stoelconcepten van deze tijd: van belangstellende expositiebezoeker tot kunstkenner, van brugklasser tot student, van meubelmaker tot fabrikant en van jong ontwerper tot éminence grise.

Bekijk het zaalboekje van Zo zit dat 2 MB Download