Druktechnieken

Aan de slag met druktechnieken.

Prijs in overleg

Duur in overleg

Aantal leerlingen in overleg

Periode 04 sep t/m 29 jul 2018

Druktechnieken

Bij het Centrum Beeldende Kunst Emmen hebben we deskundigheid over alle beeldende technieken in huis. In de TULE-doelen van het SLO zijn acht technieken geformuleerd. Wij hebben bij elk van deze technieken een kunstenaar gezocht die expert is in de techniek en in kunsteducatie. Heeft u een vraag of wilt u een workshop met druktechnieken? Wij leggen het voor aan kunstenaar Elsbeth van Beilen!

"Het kennismaken met deze mogelijkheden geeft een handvat om ze hun eigen verhaal te laten vertellen."

Voorbeelden van workshops

Groep 1 en 2
Knibbel knabbel muisje
Met een zeefraam, een trekker en verf maken we allemaal een eigen zeefdruk van een muisje. Maar waar is dit muisje? Hoe kun je laten zien dat hij heel klein is? Met verschillende technieken laten we zien waar ons muisje is en hoe groot hij eigenlijk is.

Groep 3 en 4
Een gedrukt gezicht
Wat is een monotype en waar doe je dat eigenlijk mee? Met een plexiglas plaatje, verf en kwasten bouwen we ons eigen gezicht op. Alles in  één keer drukken lukt meestal niet, dat doen we met wel tien keer drukken maar gelukkig is plexiglas doorzichtig zodat we precies kunnen zien of we wel op de goede plek drukken.

Groep 5 en 6
De pot van Klaas
Eigenlijk vertelt Klaas Gubbels hele verhalen via zijn afbeeldingen van zijn koffiepotten. Waarom doet hij dat zo en hoe komt het eigenlijk dat je het zo goed kunt zien? Met kartondruk, inkt en een pers maken we onze eigen voorstelling. Om de dingen goed te kunnen zien gebruiken we net als Klaas veel contrast en kijken we goed wat vormen ons vertellen.

Groep 7 en 8
Alle hens aan dek!
Hoe maak je duidelijk dat dit jouw kamer is en dat jij het bent? Waar houd je van, wat zijn je lievelingskleuren? Via sjablonen snijden we de vormen, maar om de vormen goed te kunnen zien hebben we contrast nodig. Hoe doen die reclamemensen dat eigenlijk? We kijken naar voorbeelden waarbij de boodschap duidelijk overkomt en maken daarna onze eigen vlag.