Media

Aan de slag met (digitale) media.

Prijs in overleg

Duur in overleg

Aantal leerlingen in overleg

Media

Bij het Centrum Beeldende Kunst Emmen hebben we deskundigheid over alle beeldende technieken in huis. In de TULE-doelen van het SLO zijn acht technieken geformuleerd. Wij hebben bij elk van deze technieken een kunstenaar gezocht die expert is in de techniek en in kunsteducatie. Heeft u een vraag of wilt u een workshop met (digitale) media? Wij leggen het voor aan kunstenaar Han Mulder!

De mogelijkheden:

  • een workshop bij onze tentoonstelling
  • een workshop bij jullie op school
  • advies bij eigen lessen of doorlopende leerlijn
  • ideeën voor creatieve middagen op school
  • teamtrainingen voor docenten
  • een andere wens

"Wat ik wil meegeven in mediaonderwijs, is dat leerlingen zich kunnen uitdrukken en kritisch omgaan met klassieke en nieuwe media."

Voorbeelden van workshops

Groep 3 en 4
Heel Drenthe bakt

We maken een knotsgekke animatie/film over een taart! Eerst dekken we samen de tafel en daarna bouwen we een grote taart. Het maakproces wordt vanuit een verrassend camerastandpunt gefilmd. Een spannende workshop waarin je leert over speelkader, perspectief en animatie.
 

Groep 4 t/m 8
Camera obscura

Of je nu fotografeert met een smartphone of een digitale camera; je ontdekt dat alle fotocamera’s werken volgens een aloud basisprincipe. In deze workshop bouw je van een schoenendoos een fotocamera en leer je over de werking van het fototoestel.

Groep 4 t/m 8
Pixelatie-animatie

Maak jij dat filmpje waarin je voorwerpen en mensen laat bewegen en verdwijnen? Misschien speel je zelf wel de hoofdrol? We gaan eerst voorbeelden bekijken, een verhaal bedenken, bewegingen plannen en dan… animeren maar!

Groep 7 en 8
Selfiemix

Maak een afbeelding die bij jou past! Leerlingen maken een samengesteld beeld over zichzelf met zelfgemaakte foto’s en foto’s van het internet. Doelen: leren fotograferen, beeldbewerking en bewustwording van identiteit.