Media

Aan de slag met (digitale) media.

Prijs in overleg

Duur in overleg

Aantal leerlingen in overleg

Media

Bij het Centrum Beeldende Kunst Emmen hebben we deskundigheid over alle beeldende technieken in huis. In de TULE-doelen van het SLO zijn acht technieken geformuleerd. Wij hebben bij elk van deze technieken een kunstenaar gezocht die expert is in de techniek en in kunsteducatie. Heeft u een vraag of wilt u een workshop met (digitale) media? Wij leggen het voor aan kunstenaar Han Mulder!

De mogelijkheden:

  • een workshop bij onze tentoonstelling
  • een workshop bij jullie op school
  • advies bij eigen lessen of doorlopende leerlijn
  • ideeën voor creatieve middagen op school
  • teamtrainingen voor docenten
  • een andere wens

"Wat ik wil meegeven in mediaonderwijs, is dat leerlingen zich kunnen uitdrukken en kritisch omgaan met klassieke en nieuwe media."

Voorbeelden van workshops in deze techniek

Groep 1 en 2
Bevroren kunst

Kan je kunst maken met ijs? Hoe werkt ijs eigenlijk? Leerlingen onderzoeken en experimenteren met verschillende ingevroren materialen. Van de bevroren experimenten maken we in studio-opstelling een serie bijzondere abstracte foto’s.

Groep 3 en 4
Heel Drenthe bakt

We maken samen een knotsgekke animatie / film over een taart! Eerst dekken we samen de tafel en daarna bouwen we een grote taart. Het maakproces wordt vanuit een verrassend camerastandpunt gefilmd. Een spannende workshop waarin je leert over speelkader, perspectief en animatie.

Groep 4 t/m 8
cut-out  / klei  / pixelatie animatie

Eerst het principe van animatie ontdekken (flipboekje, traumascoop, zoo trope) en dan in groepjes aan de slag met het thema. In dit project maken leerlingen met diverse materialen en technieken een animatie. Dit project kan goed verbonden worden aan actuele thema’s, de Kinderboekenweek en de verschillende leergebieden.

Groep 7 en 8
Identiteit op social media

Wie ben jij? Hoe wil jij jezelf wel en niet zien? Denk jij dat iemand op social media zichzelf is? In dit project draait het om identiteit op social media. We gaan in gesprek wat dit voor jou betekent, kijken naar dit thema in de kunst en maken verschillende profielfoto’s.