Ruimtelijk bouwen

Aan de slag met ruimtelijk bouwen

Prijs in overleg

Duur in overleg

Aantal leerlingen in overleg

Ruimtelijk bouwen

Bij het Centrum Beeldende Kunst Emmen hebben we deskundigheid over alle beeldende technieken in huis. In de TULE-doelen van het SLO zijn acht technieken geformuleerd. Wij hebben bij elk van deze technieken een kunstenaar gezocht die expert is in de techniek en in kunsteducatie. Heeft u een vraag of wilt u een workshop met ruimtelijk bouwen? Wij leggen het voor aan kunstenaar Gejan Stol!

De mogelijkheden:

  • een workshop bij onze tentoonstelling
  • een workshop bij jullie op school
  • advies bij eigen lessen of doorlopende leerlijn
  • ideeën voor creatieve middagen op school
  • teamtrainingen voor docenten
  • een andere wens

"Het bouwen met verschillende materialen en technieken maakt dat je je fysiek gaat verhouden tot een 3D beeld."

Voorbeelden van workshops in deze techniek

Groep 1 t/m 3
Tenten bouwen

Met takken, kussens, dekens,  wasknijpers en nog veel meer materialen uit het atelier gaan we tenten bouwen. Je eigen tent is een prettige ruimte om in te spelen en te fantaseren. We gaan samen bouwen en ervaren hoe je met weinig middelen een nieuwe ruimte kunt bouwen.

 

Groep 4 t/m 8
Het geheim van de rietjes

Met rietjes kun je supergoed bouwen! Ik kom het geheim vertellen: hoe je op een simpele manier een rietje langer en steviger kunt maken en hoe je van meerdere rietjes een vierkant, een driehoek en zelfs een cirkel kunt maken. Zo maak je kleurrijke voertuigen, beesten, achtbanen en kunstwerken die we samen bekijken en bespreken.

 

Groep 6 t/m 8
Stad van HOUT

We bouwen niet zomaar een stad, maar een stad van hout! Dit vraagt om techniek, fantasie en creativiteit. Maar ook samenwerken en ruimtelijk inzicht. Natuurlijke materialen zijn soms weerbarstig, maar bieden ook verrassende toepassingen. Een super uitdaging! We bekijken eerst voorbeelden van steden, kunstenaars en technieken. Dan gaan we gauw zelf op schaal bouwen.

 

Groep 7 en 8
EGNOABER

Ken jij het grote gele beeld van kunstenaar Nick Ervinck? Het staat sinds 2015 tegenover het Atlastheater in het centrum van Emmen. De kunstenaar gebruikt moderne technieken, maar ook  eeuwenoude beeldhouwtechnieken. De natuur, zoals bijvoorbeeld water en boomwortels vormen zijn inspiratiebron. Met eigele A4tjes bouwen de leerlingen in kleine groepjes hun eigen 3D kunstwerk, met het werk van de kunstenaar Nick Ervinck als vertrekpunt.